KPC bag mega grønttorv i Høje-Taastrup

Grønttorvet i Valby flytter til Høje Taastrup - entreprenørvirksomheden KPC skal bygge det nye 57.000 kvm store engrosmarked, der skifter navn til Copenhagen Market

200 lastbiler i døgnet med friske råvarer og blomster fra hele Europa til de 139 andelshavere af Grønttorvet i Valby har gennem en årrække været en logistisk udfordring. Desuden har det knebet med pladsen i det mere 50 år gamle byggeri. I 2007 gik andelsselskabet bag Grøntorvet derfor i gang med planerne om et nyt og tidsvarende engros- og logistikcenter, men en finanskrise og et oprindeligt for dyrt og ambitiøst projekt gav udfordringer for udviklingen af den nye vision med navnet Copenhagen Markets.

Efter en række benspænd for projektet kom projektudviklings- og entreprenørkoncernen KPC på banen. Herefter begyndte en større optimering af hele projektet i Høje Taastrup. Samtidig forhandlede Copenhagen Markets direktør Brian Abildgaard en aftale på plads med investor og ejendomsforvalter Nordic Real Estate Partners, som skød en halv mia. kr. i projektet. Da Copenhagen Markets også opnåede godkendelse fra andelshaverne og melder om 92 pct. af det 55.000 kvm store areal lejet ud, bliver der nu trykket på startknappen, hedder det i en meddelelse fra KPC.

- Det har krævet en utrolig tålmodighed og sammenhold hos andelshaverne og bestyrelsen at holde fast i planen om at opføre og flytte ud til Copenhagen Markets. Desuden har vi haft en rigtig god dialog med KPC, der med effektive optimeringer har skabt et projekt, der blev økonomisk realistisk. Uden at vi går på kompromis med de vigtige funktionelle og kvalitetsmæssige krav, som et center som vores stiller. Vi har overordnet set fået det center, vi ønskede, til de penge, vi havde til rådighed, så vi nu får optimale nye forhold, siger Brian Abildgaard.

Hos KPC glæder afdelingsdirektør Jesper Henkel, KPC København, sig over, at det nu lykkes at realisere projektet.

- Vi har brugt vores erfaringer fra andre byggerier til at skabe optimeringer i projektet, som er skabt af Creo Arkitekter. I et andelsejet selskab er der også mange interessenter, så det kræver også en grad af fleksibilitet, som er en anden del, vi har arbejdet med for at nå i mål, siger Jesper Henkel.

Seks år efter, de første visioner blev tænkt, går byggeriet af Copenhagen Markets derfor nu i gang, og centret ventes at stå færdigt til efteråret 2015.