Ny kurator til Pihl-underleverandører

Sø- og Handelsretten giver Dansk Byggeri ret i behovet for en ny kurator, der skal se på de finansielle kreditorers ageren op til konkursen hos Pihl

 

Sø- og Handelsretten giver Dansk Byggeri ret i behovet for en ny kurator, der skal se på de finansielle kreditorers ageren op til Pihl konkurs. Det sker efter, at Dansk Byggeri offentligt har udtrykt bekymring over sammensætningen af kuratorerne i boet efter Pihl. Der er grund til at se en lille smule lysere på muligheden for, at de entreprenører, der kom i klemme i forbindelse med Pihl & Søns konkurs nu kan blive tilgodeset. Skifteretten i Sø- og Handelsretten besluttede i går at støtte forslaget om en særlig kurator, der skal undersøge, om der er sket kritisable dispositioner blandt de finansielle kreditorer som fx Danske Bank, Tryg, Euler Hermes og Atradius op til meddelelsen om Pihls konkurs den 26. august.
- Det er meget tilfredsstillende, at vi nu får en undersøgelse af de forhold, som Dansk Byggeri har peget på som opsigtsvækkende forud for konkursen. Det står fast, at konkursen kom på et tidspunkt, der var meget gunstigt for de finansielle kreditorer, men næppe kunne ske på et værre tidspunkt for de mange entreprenører og leverandører, der arbejdede sammen med Pihl & Søn, siger adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri har i forbindelsen med konkursen samarbejdet med Lett Advokater blandt andet for at samle overblik over kravene på entreprenørsiden. Og det er netop advokat Henrik Sjørslev fra Lett Advokater, der nu får opgaven som kurator at undersøge de dispositioner, der blev foretaget forud for konkursmeddelelsen.

- Her har vi blandt andet peget på det forhold, at et pant på 300 mio. kr. hos de finansielle kreditorer blev stiftet i boet inden konkursbegæringen, og det rejser naturligvis det spørgsmål, om de var bekendt med, at der var en konkurs på vej. Vi skylder ganske enkelt de mange virksomheder, som nu sidder i saksen, at få skabt klarhed over den slags dispositioner, siger Lars Storr-Hansen og fortsætter:

- Det skaber håb om, at vi kan få balanceret fordelingen af boet, så også bygge- og anlægsbranchens virksomheder kan blive tilgodeset. Der er forhold omkring konkursen, som det er bedre at få ordentligt belyst, så vi undgår myter om interessesammenfald og begunstigelse af nogle kreditorer frem for andre, slutter Lars Storr-Hansen.