Lysningskit sparer montagetid

Et nyt lysningskit fra Velux gør montagen hurtigere, mere enkel og ikke mindst bedre at udføre i forhold til traditionelt udførte lysninger til ovenlysvinduer.

 Lysningskittet LSG fra Velux består af et sæt stålskinner og dampspærrekraven BBX. Stålskinnerne bruges til at opbygge lysningsunderlaget og monteres fra  ovenlysvinduet og ud til flugt med væggens underlag for beklædningen. Det betyder, at stativet kan anvendes i tagtykkelser på 225-700 mm afhængigt af taghældningen.

- Det nye lysningskit gør håndværkerens arbejde hurtigt at udføre og sikrer et solidt underlag for lysningsbeklædningen til ovenlysvinduet. Samtidig kan isoleringen udføres bedre, end når underlaget opbygges på den traditionelle måde med trælister. Stativet egner sig til både nybyggeri og renovering, hvor stativet let kan tilpasses et eksisterende hul. Lysningskittet giver endvidere mulighed for en lysning uden indfatning, hedder det i en meddelelse fra virksomheden.

Let montering, mere isolering

Først monteres skinnen forneden i vinduets not. Den første del af skinnen er vinkelret på vinduet og giver plads til 70 mm isolering under vinduet. Derved undgås kuldebroer, og isoleringsevnen bliver væsentlig forbedret. Skinnen bukkes i lod og stativet forneden færdiggøres. Derefter monteres skinnerne øverst, hvor der er plads til yderligere 70 mm isolering, og forbindes til stativet forneden med sideskinnerne. Efter isolering bag stativet monteres dampspærrekraven. Færdigt arbejde! Klar til at montere beklædningen.

Sparer montagetid

Prototyper på VELUX lysningskit LSG blev testet i 2012 af flere tømrermestre. Evalueringen af disse tests viste, at der i forhold til en traditionelt opbygget lysning kan spares omkring 2 timers arbejde på byggepladsen for hvert ovenlysvindue ved at bruge lysningskittet.

- Det nye lysningskit er et godt og effektivt produkt for håndværkeren, som dermed kan spare kostbar montagetid. For husejeren betyder bedre isolering omkring ovenlysvinduet en energirigtig løsning uden kuldebroer – og dermed et bedre indeklima”, siger Jens Bruun-Nielsen, teknisk chef hos Velux Danmark.