NCC Bolig køber mere jord i København

NCC køber City Trafiks 4.000 kvm store busholdeplads på Islands Brygge med henblik på at bygge boliger

Med købet af City Trafiks grund på Islands Brygge i København, er den sidste brik i puslespillet omkring Havnevigen på plads, men det er langt fra nok til at opfylde ambitionerne.

Med købet af City Trafiks cirka fire tusind kvadratmeter store busholdeplads på Thorvald Borgs Gade er vejen banet for, at NCC Bolig kan realisere sin udviklingsplan for boliger nord for den kommende vig på Islands Brygge.

Erhvervelsen af området var en forudsætning for, at NCC Bolig kunne virkeliggøre udviklingen af i alt 112 byhuse, hvoraf de første sættes til salg til efteråret.

- Vi er tilfredse med, at købet af grundstykket nord for vigen nu er på plads’, siger Torben Modvig, adm. direktør i NCC Bolig, ’men det er langt fra nok til at tilfredsstille vores ambitiøse vækstplaner. Vi er fortsat på udkig efter velegnede jordstykker i det centrale København.

I slutningen af 2013 fjernes de nedslidte bygninger på Islands Brygge 91-93, mens busholdepladsen flytter ultimo 2014. De første familier forventes at flytte ind i byhusene engang i 2016 og markerer dermed transformationen af Islands Brygge fra et industriområde til et levende byrum.

Havnevigen består p.t. af næsten 250 rækkehuse, lejligheder og strandhuse. De første beboere flyttede ind i rækkehusene i december 2012, og NCC har nu to lejlighedstårne i produktion.