Keramiske facadesystemer fra Agrob Buchtal

Keramiske facadeløsninger fra Agrob Buchtal giver omfattende stilistiske valgmuligheder

Udformningen af facader på hospitaler, sygehuse og andre bygninger inden for sundhedsvæsenet kræver en særlig sensibilitet. Denne type bygninger er ofte placeret i urbane områder, hvor de skal integreres i bybilledet og dog være synlige. Desuden skal de virke emotionelt på patienter, besøgende og medarbejdere, så de med det samme, når de træder ind i bygningen og selvfølgelig især under opholdet, skal føle sig veltilpas. Sidst, men ikke mindst skal der ved valget af facadens materiale foruden til æstetiske også tages hensyn til praktiske aspekter, f.eks. med hensyn til lang holdbarhed, bæredygtighed, brandsikkerhed eller at det er uskadeligt for mennesker og miljø.

Kunstnerisk individualitet

Keramiske facadeløsninger fra Agrob Buchtal opfylder disse høje krav og tilbyder samtidig omfattende stilistiske valgmuligheder. Et aktuelt eksempel er regionshospitalet i Herning, som har det samme klare og reducerede optiske udtryk som sygehuset i Viborg, hvor facadekeramik fra Agrob Buchtal allerede har stået sin prøve i mange år. Men også farvemæssige differentierede koncepter kan realiseres, som f.eks. det nye Finchley Hospital i det nordlige London viser. Her blev den ellers hvide facade krydret med eksakt definerede grøn-blå toner på grundlag af farvepsykologien. De vises først på forskellige steder i facaden og fortsætter så – med aftagende intensitet – i det interne vejvisningssystem, i behandlingslokalerne og patienternes værelser.

Hightech i mange henseender

Det tekniske grundlag både i Herning og i London danner systemet ‘KeraTwin K20’ fra AGrob Buchtal. Dette system muliggør ikke kun en hurtig og effektiv fastgørelse, elementerne monteres også med optisk tilbageholdende skjulte klemmer.

Brugsegenskaber forstærkes yderligere af den nyudviklede HT-forædling, der gør, at regnvand fordeler sig som en tynd film, som skyller snavset ned – en ‘self-washing’-effekt, der gør den mindste byge til en miljøvenlig og udgiftsneutral rengøring. Endvidere nedbrydes svampe, mos, bakterier og alger uden anvendelse af kemiske midler. Endvidere renser 1000 m² HT-facadeareal luften lige så effektivt som en lille skov, ifølge virksomheden.

www.facadekeramik.dk

Foto: Finchley Hospital, London. Den keramiske facadebeklædning (i midten af billedet) består af eksakt definerede og specielt til projektet fremstillede grøn-blå toner.