Sloth Møller søger eksterne investorer

Konkurs i datterselskab er medvirkende årsag til underskud på 17 mio. kr. hos det rådgivende ingeniørfirma Sloth Møller.

I efteråret 2012 gik det rådgivende ingeniørfirma Esbensen i Sønderborg konkurs. Det er den alt afgørende årsag til, at den tidligere tætte samarbejdspartner, det rådgivende ingeniørfirma Sloth Møller med afdelinger i København, Odense, Aarhus og Sønderborg, kommer ud af 2012 med et koncernunderskud på 17 mio. kr.

Det betyder, at Sloth Møller nu arbejder på at få tilført ekstern kapital. Medarbejderne er blandt dem, der har udtrykt interesse for at blive medejere. Samtidig overvejer selskabet, om det skal afhænde de internationale aktiviteter i bl.a. Vietnam, Tanzania og Bangladesh.

2012 regnskabet offentliggøres på et tidspunkt, hvor det rådgivende ingeniørfirma har ordrer for 12,5 mio. kr. og i pipelinen kan se yderligere opgaver, der sikrer omsætningen det næste års tid. Når driftsresultatet for første halvår af 2013 foreligger om et par uger, vil det vise sorte tal på bundlinjen.
Når Sloth Møller bliver så hårdt ramt af konkursen i Esbensen, er det fordi virksomheden ejede en tredjedel af Esbensen, og dermed også havde en række økonomiske forpligtigelser, som var indgået i slutningen af 00’erne.

- Vi er ikke stolte af situationen. Det skal ingen være i tvivl om. Det vi hæfter os ved lige nu er, at medarbejderne bakker op om selskabet, og de værdier vi arbejder ud fra, at vi vinder stadig flere og flere opgaver og at ingeniørvirksomheden har et fornuftigt driftsresultat for de første seks måneder af 2013. Dertil kommer, at den installationsrådgivning vi etablerede, da samarbejdet med Esbensen ophørte, er blevet meget positivt modtaget af kunderne, siger adm. direktør Jørn Plauborg. 

Jørn Plauborg ejer, sammen med ingeniørerne Gert Schneider og Leif Thomsen, Sloth Møller koncernen, der udover et holdingselskab og det rådgivende ingeniørfirma består af et ejendomsselskab og to selskaber, der har fokus på internationale opgaver. Det rådgivende firma kom ud af 2012 med et minus på 5,6 mio. kr. efter skat, og egenkapitalen er reduceret fra 6 mio. kr. til 500.000 kr.

2012-regnskabet giver ikke baggrund for at foretage reduktion i organisationen, der tæller 65 ansatte. Jørn Plauborg venter, at arbejdet med at finde eksterne investorer er på plads i løbet af august/september.