Kirkbi Invest køber andel i Huscompagniet

FSN Capital sælger andel af HusCompagniet et mindre konsortium af nye investorer med Kirkbi Invest A/S i spidsen

FSN Capital sælger efter to års ejerskab af HusCompagniet en ejerandel i typehus-selskabet til et mindre konsortium af nye investorer med Kirkbi Invest A/S i spidsen. FSN Capital bevarer kontrollen med HusCompagniet og vil fortsat videreudvikle det succesfulde typehuskoncept.

Salget af HusCompagniets typehuse er trods afmatning på det danske boligmarked gået markant i vejret de seneste to år under ejerskabet af den nordiske kapitalfond FSN Capital. På den baggrund kan FSN Capital sammen med HusCompagniets ledelse nu offentliggøre, at der sælges en ejerandel i HusCompagniet til et mindre konsortium af nye investorer anført af Kirkbi Invest A/S.

FSN Capital sælger lige over 50 pct. af aktiebeholdningen i HusCompagniet, men da det omhandler præferenceaktier beholder FSN Capital kontrollen over HusCompagniet og fortsætter med at spille en aktiv rolle i udviklingen af selskabet fremover i tæt samspil med ledelsen.

- HusCompagniet har været og er fortsat et perfekt match for FSN Capital, hvor vi sammen med ledelsen har formået at udvikle selskabet og skabe betydelig vækst – ikke kun i Danmark, men også uden for landets grænser. Vi betragter det som meget positivt at få Kirkbi Invest med som investor i HusCompagniet, og samtidig kunne returnere kapital til vores investorer, siger partner Thomas Broe-Andersen fra FSN Capital.

Hos Kirkbi Invest A/S er der forventninger om en fortsat positiv udvikling for HusCompagniet i de kommende år.

- HusCompagniet har været igennem en flot udvikling de senere år. Vi ser derfor denne investering i form af køb af præferenceaktier i et markedsledende dansk vækstselskab som en attraktiv mulighed for at realisere et stabilt afkast med en fornuftig risiko, udtaler Thomas Lau Schleicher, Vice President i KirkbiI A/S.

HusCompagniet omsatte i 2012 for 1,3 mia. kr. og er landets førende udbyder af typehuse med et salg på 832 huse sidste år ud af samlet marked på ca. 3000 nybyggede huse. Selskabet har ud over Danmark også taget skridtet ind i boligmarkederne i Sverige og Tyskland de seneste år. Målsætningen for 2013 lyder på over 900 solgte huse, en vækst i omsætningen på ca. 10 pct og fortsat udbygning af selskabets tilstedeværelse i nabolandene.