Sådan bevares udsynet

Bestseller har opført et nyt domicil i Haderslev som har fået en solsafskærmning, der tillader dagslys, men samtidig hindrer direkte sollys i at trænge ind.

Bestseller har opført et nyt domicil i Haderslev med placering helt ud mod E45 motorvejen, som har fået en solsafskærmning, der tillader dagslys, men samtidig hindrer direkte sollys i at trænge ind.

Dagslyset kommer ind i bygningen dels via tværgående ovenlys og dels via en indre kvadratisk gårdhave med vinduespartier hele vejen rundt samt store glaspartier i facaderne.

For at bevare det naturlige dagslys, men samtidig hindre direkte sollys inde i bygningen, er der på de store glasfacader monteret solafskærmning. Der er tale om udvendige rullegardiner, hvor overgangen mellem dug og sideprofil fikseres ved at dugen er forsynet med en halv lynlås, dels for at sikre høj vindstabilitet samtidig med at man undgår lysspalter imellem dug og sideprofiler.

Contractafdelingen hos Faber har ligeledes leveret solafskærmning til montering inde i bygningen. Til både den indvendige og udvendige solafskærmning er der valgt en screendug med en åbningsfaktor på fem procent, hvilket betyder, at dugen bryder solens stråler, men lader fem procent af sollyset trænge ind i bygningen. På den måde opnår man fornemmelsen af dagslys indendørs, uden generende refleksioner – samtidig med at udsynet bevares.'

Foto: I Bestseller-domicilets atriumgård er der store glaspartier hele vejen rundt. For at skærme mod generende sollys men bevare udsynet er der monteret udvendige rullegardiner.