Rejsegilde på Birkehøj Plejecenter

Høje-Taastrup Kommune og entreprenørvirksomheden Jönsson a/s har netop holdt rejsegilde på det nye Birkehøj Plejecenter

Høje-Taastrup Kommune og entreprenørvirksomheden Jönsson a/s har netop holdt rejsegilde på det nye Birkehøj Plejecenter. Her er velfærdstek-nologier, sanselighed og grøn energi i højsædet, fremgår det af en meddelelse:

- Det skal være godt at blive ældre i Høje-Taastrup Kommune og vi skal sikre at vi har nok plejeboliger, også fremadrettet. Derfor er vi godt tilfredse med det nye Birkehøj Plejecenter, som kommer til at rumme de bedste betingelser for kommunens ældre, sagde borgmester Michael Ziegler ved projektets rejsegilde i sidste uge.

Birkehøj Plejecenter opføres som lavenergiklasse 2015 og indeholder alle tænkelige faciliteter, som skal gøre hverdagen god for husets beboere; grønne sansehaver, tagterrasser, stor sydvendt gårdhave - og så er huset forberedt til fremtidige velfærdsteknologier.

I forbindelse med planlægningen af det nye plejecenter fandt man PCB og skimmelsvamp i den tidligere Rønnevangsskole. Derfor besluttede Byrådet at rive de gamle bygninger ned og opføre et nyt, energivenligt byggeri til kommunens ældre. 
Det har haft sine omkostninger, men har samtidig åbnet muligheden for en mere bæredygtig og specialtilpasset løsning, mener borgmester Michael Ziegler:

- Den oprindelige idé var en ombygning af den eksisterende skole, men det tillod skolens stand os ikke. Det er besværligt når den slags sker, men det har givet os chancen for at tænke nyt og ikke være afhængige af skolens tidligere indretning.
- Derudover har vi nu skabt et hus, der lever op til 2015-standarden for lavenergi, og vi har fået et moderne plejecenter, som vil holde lang tid fremover.

Navnet ”Birkehøj Plejecenter” er inspireret af navnet på det gartneri, der indtil 1968 lå hvor P-pladserne er i dag ved Rønnevangscentret. Plejecentrets grønne profil går igen i alle husets løsninger.

Det nye plejecenter er indrettet med 60 energivenlige boliger fordelt på tre etager med fællesarealer, demensafsnit, beskyttet gårdhave, fælles café samt køkkener og spisestuer på etagerne.

Allerede nu er der taget hul på indretningen, i forbindelse med at Jönsson a/s ved rejsegildet forærede plejecentret loungestolen ’Oystra’ og tilhørende bord, som er produceret på Jönsson a/s’ eget møbelsnedkeri.
Birkehøj Plejecenter forventes klar til indflytning i starten af 2014.