luft-vand varmepumper med op til 200 kW effekt

Nye varmepumper med op til 200 kW effekt sparer markant på energien i større byggerier, takket være fleksibel teknologi og styring

Nu lancerer DVI energi –tidligere Dansk Varmepumpe Industri – en ny serie af store luft-vand varmepumper med op til 200 kW effekt. De nye varmepumpers specielle Economizer-funktion sikrer samtidig højere COP, et større indsatsområde og en forøgelse af varmekapaciteten ved vinterdrift.

 -Luft-vand varmepumper med så høj effekt er rigtig interessante, når man vil spare markant på energien i større bygninger. Der kan opnås så store energibesparelser, at anlægs-investeringen typisk er tilbagebetalt i løbet af 2-5 år,  fortæller projekt-chef Mads Hougaard fra DVI energi.

Alle seriens varmepumper – LV23, LV50, LV100 og LV200 – fungerer som plug and play løsninger, der let tilkobles det eksisterende varmeanlæg. I praksis vil varmepumpen overtage den primære drift og resultere i den store besparelse. Den nuværende installation vil kun køre meget lidt. Systemets styring vil udelukkende bede det gamle anlæg om at ”spæde til”, hvis der er behov for højere temperaturer. Fx over de 60°-65°, som varmepum-pen giver. Samt i perioder med meget lav udetemperatur.

– Vi leverer et færdigt system, der kort fortalt placeres med en kran – kobles på varmeanlægget med 2 rør – og sættes til strøm.Systemets styring håndterer også det eksisterende varmeanlæg, uanset om man har olie, gas eller fjernvarme. Der skal ikke udføres en stor opbygning i teknikrummet, og det gør investeringen overkommelig. , siger Mads Hougaard.