Vandret rumoplevelse med glastagskvisten

Attic Group har udvidet sit sortiment med store ovenlys til indbygning i kviste og tag

Attic Group A/S har gennem årene raffineret den klassiske tagkvist med stadigt slankere profiler og dermed større lysindfald i bygningen. Nu har producenten fra Årslev på Fyn udvidet sit sortiment med store ovenlys til indbygning i kviste og tag.

- Glastagskvisten, som vi kalder den, er en individuelt udformet glasoverdækning i meget store dimensioner, der i firkantet form kan måle op til 1,80 x 3,70 m. Der er ingen sprosser til at fastholde regnvandet. Hele overfladen er af glas, som var der tale om en bilrude. Det giver en unik visuel oplevelse af at trække udemiljøet ind i boligen eller kontoret, siger direktør Martin Tholstrup, Attic Group A/S.

Flere former og profiler

Glastagskvisten kan have former som rektangler, kvadrater, cirkler, ellipser eller trekantet. Ved brug i kviste vælger arkitekten selv inddækningen, som kan være af zink, kobber eller lakeret aluminium.
– Det nye produkt har et arkitektonisk udtryk, der er superegnet til kubiske byggerier såsom punkthuse, som der opføres mange af i øjeblikket. Den store glasoverflade giver arkitekten nye muligheder for at placere eksempelvis et dagslyskrævende rum som køkkenet inde midt i bygningen, siger Martin Tholstrup.
De faste vandrette glasmoduler monteres med et svagt fald ned til tre graders hældning af hensyn til afvandingen. De er monteret med BioClean selvrensende overflade, og ovenlysets glas har en u-værdi på 1,3.

Slået an i Sverige

Indtil videre har Attic Group især svenske referencer på sin glastagskvist, blandt andet et projekt i Gøteborg med leverance af 180 store glastagselementer. Den danske virksomhed har stor eksport til Sverige og satser nu også på Norge efter at have åbnet en norsk salgsafdeling sidste efterår.
– Indtil videre har vi leveret glastagskviste i mindre dimensioner til danske projekter, men vi arbejder på at få danske arkitekter til at få øje på fordelene ved at anvende denne nyhed i store størrelser, siger Martin Tholstrup.

 

Foto: Det ubrudte glastag kan have en overflade på op til knap 7 kvm.