200 lag holder solvarmen ude

3M Prestige Solfilterfilm fra Daki af intet mindre end 200 lag, der effektivt lukker varmen ude og samtidig lader lyset strømme ind

Trods en tykkelse på under 1 mm består 3M Prestige Solfilterfilm fra Daki af intet mindre end 200 lag, der effektivt lukker varmen ude og samtidig lader lyset strømme ind.

Det er svært at forestille sig, at et transparent stykke plastikfolie repræsenterer mange års forskning og avanceret højteknologi. Det er imidlertid tilfældet med 3M Prestige Solfilterfilm, som er en 200 lags metalfri film baseret på nanoteknologi og under 1 mm tyk.

Fordelen ved den ‘usynlige’ højteknologi er dog ganske oplagt og i sidste ende også kontant. For solfilterfilmen reducerer varmeindfaldet gennem vinduer med helt op til 60-70 pct. uden at ændre bygningens udseende og uden tab af synligt lys. Den betragtelige varmereduktion giver økonomiske gevinster i form af reducerede omkostninger til klimaanlæg og udsugning.

Det forklarer Klaus Guldmann fra Daki A/S:

- Det er en enkel, æstetisk og effektiv solafskærmning, som holder varmen ude, men lukker lyset ind. Samtidig blokerer filmen næsten 100 pct. for UV-stråler og beskytter derved møbler, tekstiler og interiør mod falmning. Som et ekstra plus fungerer det også som en sikkerhedsfilm, der reducerer risikoen for skader ved spontane glasbrud.

Daki beskæftiger 20 medarbejdere og har monteret solfilterfilm siden 1977. Det er gennem årene blevet til mere end 200.000 kvadrameter og udføres af 3M-certificerede specialister.

- Et af de større projekter, vi har været involveret i, er montering af sikringsfilm i den nye FN Byen i Københavns Nordhavn, hvor flere end tusind ansatte har deres daglige virke. Ligeledes har vi monteret solfilm hos Telia på Amager. Begge steder er glasfacader med til at give bygningerne et markant udtryk. Derfor har det været vigtigt med en diskret solafskærmning for at bevare den arkitektoniske helhed.

De monterede solfilterfilm har en ridsefast overflade og kan rengøres med almindelige vinduesmidler. Der gives op til 15 års garanti, oplyser Daki.

Billedtekst:

Det er ikke lige til at se det, hvis man ikke lige ved det. Med 3M Prestige Solfilterfilm kan op til 60 pct. af varmeindfaldet reduceres uden tab af dagslys.