Flere kommuner satser på fagentrepriser

Endnu en kommune eksperimenterer med mindre udbud – takket være indsats fra lokal håndværkerforening

Et stigende antal kommuner har indset, at der er en række fordele, når man udbyder opgaver og entrepriser i mindre størrelser. De såkaldte fagentrepriser sikrer, at flere virksomheder byder ind og ikke mindst, at de lokale virksomheder kan være med. Den seneste kommune i rækken er Svendborg Kommune.

Ifølge Fyns Amts Avis er kommunen nu positiv overfor fagentrepriser. Og kommunen vil i løbet af foråret udbyde renovering af fem skoler, så små og mellemstore virksomheder også kan byde.

'Det sker efter længere tids indsats fra den lokale håndværkerforening, Svendborg Håndværker-og Industriforening, der er med i Håndværksrådet.
Formand i Svendborg Håndværker-og Industriforening, Kenneth Søkrog, fortæller til avisen, at foreningen i lang tid har arbejdet på, at få Svendborg Kommune til at ændre holdning til fagentrepriser, og det har gjort indtryk.

- Kommunen har været positiv, og vi mener, at det også er en fordel for kommunen at lave fagentrepriser. De sikrer en langt bedre service og fleksibilitet, når de er i direkte kontakt med håndværkeren, udtaler han til Fyns Amts Avis.
Det sikrer, at flere lokale virksomheder byder ind. Og fordelene er øget aktivitet i kommunen, flere job, og at der kommer flere skattekroner ind lokalt.
Håndværksrådet oplever, at stadig flere kommuner har fået øje på fagentrepriser. Det er begyndt at ligne en trend.

- Kommunerne kan se nogle muligheder i at udbyde i fagentrepriser. Det kan både sikrer lokale arbejdspladser, uddannelsesaftaler og så giver det mere konkurrence. Alt i alt kan fagentrepriser i mange tilfælde være en gevinst for kommunerne, siger afdelingschef i Håndværksrådet, Frank Korsholm.