Rosengårdcentret solgt til tysk fond

Rosengårdcentret på Fyn er blevet solgt til den tyske ECE Fond, der driver over 185 centre i 16 lande

Rosengårdcentret på Fyn er blevet solgt til den tyske ECE Fond, som hermed entrerer det skandinaviske marked. Fonden driver over 185 centre i 16 lande og har hovedsæde i Hamborg. Salget er et af Danmarks største handler af en enkelt ejendom til dato, men det er aftalt parterne i mellem, at beløbet. som tyskerne måtte slippe for det fynske center, ikke bliver offentliggjort.

I 1983 blev Rosengårdcentret udbudt som anpartsprojekt og da næste to tredjedele af investorerne fra dengang var stadig med i salgsprocessen. Nu er salget afsluttet og det på fornemmeste vis for både investorer, ejere og overtagere.

Rosengårdcentret er et af Danmarks mest populære shoppingcentre og det mest succesfulde anpartsprojekt gennem tiderne. Et salg er nu en realitet, og dermed er et naturligt, ejermæssigt generationsskifte gennemført, siger bestyrelsesformanden for Rosengårdcentret, Ove Jensen i meddelelse.
Den daglige ledelse af centeret bliver overtaget af ECE Projektmanagement, som også overtager medarbejderne, hvilket vil sikre kontinuiteten i centeret.

• Rosengårdcentret er et af Danmarks største centre 158 butikker, der fordeler sig over 110.000 kvadratmeter.
• Første del af Rosengårdcentret blev bygget i 1971, men det er løbende blevet udviklet, udbygget og moderniseret.
• I 1983 blev RGC udbudt som anpartsprojekt. Knap to tredjedele af investorerne fra dengang var stadig med på salgstidspunktet. Et ejermæssigt generationsskifte, der rækker ind i fremtiden, er nu gennemført.
• Rosengårdcentret har knap 7,5 mio. besøgende om året og en årsomsætning i omegnen af 1,8 mia. kr.

Kilde: Rosengårdcenteret