Kontor- og domicilbyggeri for 4,2 mia. kr. i 2013

I løbet af indeværende år vil der i alt blive afsluttet kontor-og domicilbyggeri for 4,2 mia. kr., viser en opgørelse, som Byggeplads.dk har foretaget på grundlag af data fra CRM Byggefakta

Opgørelsen omfatter over 50 byggeprojekter, men det er helt klart de større byggerier, der præger aktiviteten inden for området. De ti største byggerier udgør således godt 2,9 mia. kr. eller knap 70 procent af den totale byggesum.

Største kontorbyggeri i 2013 bliver Novo Nordisks kontorbyggeri i Bagsværd med et samlet etageareal på 50.500 kvm, der kommer til at omfatte to kontorbygninger, heraf er den ene på seks etager og cylinderformet med et areal på i alt alt 32.500 kvm (inkl. 13.000 kvm parkeringskælder).

Næststørste kontor-og domicilbyggeri bliver administrationscentret til Bestseller med placering på havnen i  Århus. Her er byggesummen på 400 mio. kr. Projektet omfatter 22.000 kvm kontorbygning i flere plan og med etagehøjder på 5-12 etager, samt færdigaptering af en 24.000 kvm stor kælder i tre plan.

Lego er i færd med at få opført en ny kontorbygning til 400 mio. kr., og i Esbjerg er der et stort domicil til Syd Energi undervejs. I løbet af året vil også Siemens få et nyt domicil i Ballerup og det samme vil Atea i Århus N. Endelig er der Industriens Hus i København, hvor alle medarbejdere opholder sig i lejede kontorlokaler i Ørestaden, mens det omfattende projekt, med til-og ombygning, forventes færdig i løbet af juni.

Netop kontor-og domicilbyggeri er tema i magasinet Byggeplads.dk, apriludgaven, hvor vi beskriver løsninger til moderne kontorbyggerier. Her bringer vi også et større interview med Kjeld Johnsen, seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) – en af hans konklusioner er bl.a., at det desværre ofte er det visuelt æstetiske ved glasbyggeri, der vinder over komfort og funktionalitet.

Største kontorbyggerier i 2013:

De 10 største kontorbyggerier i 2013 i mio. kr

Nyt kontorbyggeri, Novo NordiskBagsværd700
Nyt administrationscenter til BestsellerAarhus C465,5
Ny kontorbygning, LegoBillund400
kontor- og butiksbyggeri, BuddingeSøborg282
Nyt domicil, Syd EnergiEsbjerg Ø250
Nyt domicil,SiemensBallerup250
Administrationsbygning, FN-ByenKøbenhavn Ø230
Til- og ombygning, Industriens HusKøbenhavn V150
Nyt domicil, AteaAarhus N120
Roskilde Ring Company HouseRoskilde88

Kilde: CRM Byggefakta