Frederiksberg skal energirenoveres for 150 mio kr.

En ESCO-aftale på 150 mio kr. betyder, at Frederiksberg Kommune i løbet af de næste 5 år får energirenoveret 80 kommunale bygninger

80 kommunale bygninger på Frederiksberg skal kigges grundigt efter i sømmene og bringes up-to-date ved bl.a. at fokusere på intelligent styring af lys, varme og ventilation, efterisolering og ny vedvarende energi. Schneider Electric er ESCO-partner på projektet, som er et af de hidtil største af sin art i Danmark.


Frederiksberg Kommune og energispecialisten Schneider Electric har indgået aftale om et af Danmarks største ESCO-projekter. Aftalen lyder på 150 mio kr. og betyder, at kommunen i løbet af de næste 5 år får energirenoveret 80 kommunale bygninger. Schneider Electric forventer at kunne spare kommunen for
10-12 mio. kr. om året, når alle tiltag er ført ud i livet.

Schneider Electric er valgt som samarbejdspartner på baggrund af en analyse af 8 udvalgte ejendomme, hvor det garanteres, at energirenoveringerne vil medføre en årlig besparelse på 2,4 mio. kr. Det svarer til en reduktion af driftsomkostningerne på 63%. Henover resten af 2013 vil de resterende ejendomme blive analyseret, hvorefter den samlede besparelse gøres op. En central del af aftalen er, at Schneider Electric garanterer den årlige energibesparelse, således at den finansierer projektet og dermed sikrer, at aftalen ikke belaster kommunens økonomi.

- 80 kommunale bygninger står med aftalen foran en omfattende energirenovering, hvor der er fokus på alt fra ventilation, varme, lyssensorer, isolering, uskiftning af vinduer samt installation af vedvarende energi som fx solceller, husstandsvindmøller og jordvarme. Kort sagt det er den store gennemgang, der gør, at et ESCO-projekt ikke bare er godt for kommunens pengekasse, men også rigtig god for miljøet, forklarer Casper Højgaard, der er salgschef for Energy Solutions i Schneider Electric og fortsætter:

- En betydelig del af de tekniske installationer, som alligevel skulle udskiftes i kommunens bygninger, bliver nu udskiftet og finansieret af energibesparelserne i ESCO-projektet og vil dermed ikke belaste det kommunale budget. Ud over effekten for miljøet får tusindvis af de borgere, der hver dag bruger skoler, daginstitutioner, plejehjem, biblioteker et bedre indeklima.

Energirenoveringen af de i alt 211.000 m2 ejendomme i Frederiksberg Kommune betyder, at kommunen reducerer sin CO2-udledning væsentligt – et vigtigt parameter som giver betydelige fordele både for miljøet og for kommunekassen:

- Frederiksberg har en klar ambition om at være en grøn og bæredygtig kommune, og vi kalder os Klimaby for Fremtiden. Det forpligter! Reduktion af CO2-udledningen er en nødvendighed, og kommunen vil gerne gå forrest og handle der, hvor vi kan. Vi ønsker at gavne miljøet og Frederiksbergs borgere, børn som voksne, siger borgmester Jørgen Glenthøj, Frederiksberg Kommune.

Foto:Borgmester Jørgen Glenthøj og Andrea Waenerlund, Vice President Buildings Business i Schneider Electric underskriver den ESCO-aftale, der skal sikre, at borgere i Frederiksberg på rekordtid får energirenoveret 80 kommunale bygninger. Når alle renoveringsprojekter er gennemført, barberer kommunen årligt 10-12 mio. kr. af energiudgifterne. 

 

 

.