Assistance til arbejdsmiljøet i byggebranchen

Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg i offensiven med lokale informationsmøder for at reducere arbejdsulykker i byggebranchen

Ulykker og skader i byggebranchen tiltrækker sig Arbejdstilsynets opmærksomhed i forbindelse med blandt andet det nye risikobaserede tilsyn. Derfor skal bygge- og anlægsvirksomhederne klædes grundigt på til at håndtere arbejdsmiljøudfordringerne,  og det sker på en række gratis inspirationsdage, som Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg er vært for forskellige steder i landet.

De seneste 30 år er der ikke sket et nævneværdigt fald i antallet af ulykker og skader i byggebranchen. Derfor har Arbejdstilsynet udstukket en række påbud og bøder til byggevirksomheder, og det betyder, at der udløses en række nye såkaldte risikobaserede tilsyn.
For at styrke det forebyggende arbejdsmiljøarbejde i virksomhederne inviterer Branchearbejdsmiljørådet for Bygge og Anlæg og branchens organisationer til en række halvdags informationsmøder forskellige steder i landet i perioden fra 5. marts til 11. april.

Møderne er gratis, og de er rettet mod både ledere, medarbejdere, arbejdsmiljørepræsentanter og alle andre med tilknytning til bygge- og anlægs-virksomheder, fortæller Mette Møller Nielsen, der er arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.

- Informationsmøderne giver blandt andet mulighed for at suge konkret viden til sig fra hhv. Arbejdstilsynet, Branchearbejdsmiljørådet, Byggeriets Arbejdsmiljøbus, brancheorganisationerne, leverandører af tekniske hjælpemidler, en markedsplads og en række små skuespil med fokus på arbejdsmiljøarbejdet i virksomheden, siger Mette Møller Nielsen.