Ambition om vækst i Københavns byggebranche

En ekspertgruppe i Københavns Kommune skal nu sætte særligt fokus på vilkårene for mindre og mellemstore virksomheder, blandt andet byggebranchen

Med en ekspertgruppe sætter Københavns Kommune nu særligt fokus på vilkårene for mindre og mellemstore virksomheder, blandt andet byggebranchen.  Nye tal viser at de mindre og mellemstore virksomheder i København oplevede en tilbagegang i antal ansatte på 3 procent fra år 2000 til 2010. Når man ser på byggebranchen, viser tallene at 16 procent af arbejdspladserne forsvandt mellem 2008 og 2010.

Med ekspertgruppen sætter kommunen offensivt ind i forhold til at gøre servicen overfor de mindre og mellemstore virksomheder mere smidig og effektiv og understøtte nystartede virksomheder i at øge væksten. Dertil kommer at Københavns Kommune frem mod 2016 investerer 10,6 mia. kr. i anlægsarbejder.

- Når vi har en ambition om at sikre 5 procents vækst og skabe 20.000 nye jobs i den private sektor frem mod 2020, kræver det at vi lytter til erhvervslivet. Vi kan se, at de mindre og mellemstore virksomheder har færre beskæftigede i dag end i år 2000, og at især håndværk og byggeri er pressede brancher. Derfor skal vi sikre dem de bedst mulige vilkår for at sikre arbejde til flere københavnere, siger overborgmester Frank Jensen.

- Invitationen til ekspertgruppen understreger, at kommunens ambition om at blive en førende erhvervskommune er seriøs. Jeg mener blandt andet, at det vil gøre en konkret forskel, hvis det bliver billigere for både private og virksomheder at få en byggetilladelse i København, siger Per Engsø Larsen fra Engsø Gruppen a/s og formand for Dansk Byggeri Hovedstaden.

- Det er vigtigt, at virksomhederne kan fokusere på at vokse. Derfor skal der være gennemsigtighed, så det er let at få hjælp fra kommunen, og det skal være lettere for mindre virksomheder at byde på kommunens udbud, siger Ane Buch, direktør i Håndværksrådet.