To finalister i idékonkurrencen om universitetssygehuset i Køge

To grupper går videre i projektkonkurrencen om at projektere Region Sjællands nye universitetssygehus i Køge til fire milliarder kroner

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen har netop orienteret Regionsrådet om dommerkomiteens beslutning om at lade 2 deltagere i projektkonkurrencen gå videre til fase 2, hvor forslagene videreudvikles gennem forhandlingsrunder med regionen.

- Universitetssygehuset i Køge bliver en krumtap i vores samlede sygehusvæsen i regionen. Det får en vigtig funktion i forhold til den specialiserede behandling, og skal samtidig bygges og indrettes, så det matcher fremtidens behov mange år frem i tiden, siger Steen Bach Nielsen og fortsætter:

- Derfor er jeg glad for, at jeg på dommerkomiteens vegne kan konstatere, at alle de indkomne forslag har haft et utrolig højt niveau. Alle har bidraget med fine indspil og vi har haft nogle meget engagerede diskussioner forud for den dommerbetænkning, vi i dag kan offentliggøre.

I alt fem forslag var indleveret i konkurrencen, alle afleveret i anonym form, så dommerne først efter afgørelsen fik at vide, hvem der havde indleveret de udpegede forslag.

Følgende grupper med samarbejdspartnere går videre til idekonkurrencens fase 2:

•C.F. Møller A/S, Aarhus som ledende firma med Alectia A/S og Rambøll Danmark A/S som konsortiemedlemmer. Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S og Cubo Arkitekter A/S som underrådgivere
•aarhus arkitekterne a/s (Køgegruppen), København, som ledende firma med schmidt hammer lassen architects k/s, COWI A/S og Moe & Brødsgaard A/S som konsortiemedlemmer. JJW Arkitekter og Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue som underrådgivere.

Næste skridt

Den 6. juni 2013 udpeger Regionsrådet den endelige vinder, der engageres som totalrådgiver for projekteringen af universitetssygehuset. Først herefter vil det samlede projektmateriale fra de deltagende grupper i konkurrencen blive offentliggjort.

Første spadestik forventes at blive taget omkring årsskiftet 2015-2016, og byggeriet skal stå færdigt i 2020 og tages fuldt ud i brug året efter. Universitetssygehuset får omkring 900 senge, og med et areal på cirka 189.000 kvadratmeter bliver det tre gange så stort som det eksisterende sygehus, der i øvrigt kommer til at indgå som en del af det nye sygehus.