Regeringen hæver anlægsloftet

Med en ny aftale får landets borgmestre nu alligevel lov til at bygge mere i 2013, idet regeringen hæver det omstridte anlægsloft fra 16 til 18 milliarder kroner

Landets borgmestre får nu alligevel lov til at bygge mere i 2013. Regeringen hæver nemlig det omstridte anlægsloft fra 16 til 18 milliarder kroner i en ny aftale med Kommunernes Landsforening, KL.

- Kommunerne har haft et stort ønske om at øge niveauet for anlægsinvesteringerne i 2013. Det har vi igennem en længere periode diskuteret med KL. Beslutningen er nu blevet, at kommunerne kan bruge to milliarder kroner mere på anlægsinvesteringer i 2013, siger finansminister Bjarne Corydon (S) i en pressemeddelelse.

Der er dog ikke tale om, at kommunerne samlet set må bruge flere penge i 2013. Beslutningen er taget, fordi kommunerne har budgetteret med en billigere drift - altså af skoler, institutioner og ældrecentre - i år, og de penge kan nu »veksles« til anlægskroner.

- Det glæder mig, at kommunerne på denne måde kan styrke de fysiske rammer i kommunerne, og at vi samtidig øger de offentlige investeringer til gavn for væksten og beskæftigelsen, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

Aftalen mellem KL og regeringen skal endeligt godkendes af KLs bestyrelse på et møde den 17. januar.