Muligvis nyt IKEA i Ørestaden

IKEA Danmarks nye topchef, Dennis Balslev, forventer at åbne flere varehuse i Danmark, heraf et i København

Ifølge ekspert er der kun ét område i København, hvor det for alvor er oplagt at placere det nye IKEA-varehus, som møbelgigantens nye danske direktør åbner mulighed for at udvide med - og det er i Ørestaden.
 

Spørger man Per Nyborg - direktør for Institut for Center-Planlægning som rådgiver om placering af detailhandelsbutikker i Danmark - er der ét sted i København, hvor det er helt oplagt at opføre endnu en af de store blå IKEA-kolosser: Ørestaden.

- Området ude i Ørestaden er stadig under udvikling, så det kunne sagtens være der. Det er et område, som er en ny kommende ny stor bydel, og som allerede er etableret med stor detailhandel i form af Field's. Det vil derfor kunne betjene et stort område, siger han til BT.

Et alternativ kunne være i Hillerød, men det taler imod det, at IKEA allerede er dækket ind nord for København med varehuset i Gentofte. Det har dog så godt som nået sit maksimum potentiale, pointerer Per Nyborg, så alt efter om strategien er at gå efter mere salg i Nordsjælland, så kunne Hillerød være et andet bud.

Kravene til nye varehuse i IKEAs størrelsesorden er, at der i den pågældende kommune laves en særlokalplan for det nye varehus. Det skal samtidig ligge i umiddelbar forbindelse til et byområde.

- Der er så meget drift i den virksomhed, at de vil kunne åbne flere steder. Deres markedsandel i Danmark er efterhånden helt utrolig. Der er derfor helt sikkert mange steder rundt omkring, hvor man gerne så, at de etablerede sig, siger Per Nyborg.

Kigger man uden for København kunne placeringer være i Sydsjælland eller i det jyske, mener Per Nyborg. Det, der taler imod Sydsjælland, er imidlertid, at det er et tyndt befolket område. I Jylland udvider IKEA lige nu i Århus, mens butikken i Odense kun er få år gammel. Dens tiltrækningskraft på jyske forbrugere skal formentlig først have tid til at vise sig, inden man kan lægge sig fast på en ny placering i Jylland, vurderer Per Nyborg.