Nordjysk Beslag opkøber Aalborg Diamantværktøj

Aalborg Diamantværktøj i Øster Sundby drives videre med sin hidtidige indehaver som daglig leder de næste tre år

Diamantværktøjsvirksomheden i Øster Sundby drives videre med sin hidtidige indehaver som daglig leder de næste tre år – fra nu af også bl.a. med daglig udbringnings- og afhentningsservice til sine store kunder. Ligesom et par medarbejdere hos køberen skal videreuddannes, så de senere kan tage over

Der er kun en god håndfuld virksomheder i landet, der virkeligt har specialiseret sig i arbejdet med vedligeholdelse af det specielle og kostbare industridiamantværktøj, som byggebranchen benytter, når der skal skabes plads til kabler, rør og ledninger i f.eks. betonbyggeri og betonfundamenter..

En af disse få virksomheder er Aalborg Diamantværktøj i Øster Sundby, der netop er opkøbt af værktøjshandelsvirksomheden Nordjysk Beslag A/S i Gug, der ellers er leveringsdygtig i alt fra mejselhammere til svejseskærme, samt enhver form for beslag og forbrugsartikler til håndværkere og industri - ofte via egen specialimport.

Den 62-årige diamantværktøjsspecialist, Finn Olesen, er glad for at se, at hans lille virksomhed kan videreføres og udvides under den mangeårige samarbejdspartners bredere vingefang. Aalborg Diamantværktøj har kunder – også overraskende store kunder - i hele landet og i f.eks. Norge. Som en del af virksomhedshandlen er det aftalt, at Finn Olesen i minimum tre år forbliver leder i det daglige i virksomheden, som den fremstår nu. Undervejs er det tanken, at han skal oplære et par af Nordjysk Beslags medarbejdere i det ”ædle” håndværk, så de med tiden bliver kompetente til at overtage driften.


Diamantsegmenterne skal monteres ultrapræcist, ellers nedslides de alt for hurtigt. Hos Aalborg Diamantværktøj renoveres ethvert bor - i størrelser fra 10 til 1200 mm. i diameter - til mindst lige så godt som et nyt bor.

Kontakt til nye kunder

Hos Nordjysk Beslag a/s er man glad for fremover at kunne tilbyde den ekstra diamant-service til sin store kreds af kunder, der primært er håndværksmestervirksomheder med behov for professionelt værktøj af enhver art og tilhørende reparationer og kompetent rådgivning. Her beskriver man investeringen i Aalborg Diamantværktøj som strategisk:

”Med sammenlægningen giver det f.eks. nu mening også at udvide vores leverings- og afhentningservice af nyt og repareret værktøj til fremover hver dag, hvor vi tidligere har nøjedes med to gange om ugen, ” forklarer direktør Finn Thomsen, der også håber at sammenlægningen kan fører til nye kunder i forretningen.

Foto: Finn Olesen fra Aalborg Diamantværktøj (th.) og direktør Finn Olesen fra virksomheden Nordjysk Beslag a/s, som AD fremover bliver en del af. Fotograf: Anne Mette Welling.