Artha Ejendomme renoverer historisk bygning

Den fredede ejendom Sølvgården fra 1773 på Sølvgade i København står over for en grundig renovering

Den fredede ejendom Sølvgården på Sølvgade, centralt i København, er netop købt af Artha Ejendomme A/S. Ejendommen, der er opført fra 1773, står nu over for en grundig renovering, som vil komme til at vare det meste af 2013. Resultatet bliver en række unikke boliger og erhvervslejemål med en god placering og spændende historik.

Artha Ejendomme supplerer sin hastigt voksende ejendomsportefølje med opkøbet af den fredede Sølvgården på Sølvgade 38 i København. Ejendommen er nabo til DSB´s gamle hovedkvarter og ligger lige overfor Kongens Have. Nu skal ejendommen restaureres, så den kommer til at kunne udnytte sit fulde potentiale. Den oprindelige købmandsgård vil blive istandsat med al respekt for ejendommens og omgivelsernes historie, og efter renovering vil bygningen blive lejet ud som en blanding af erhverv og bolig. Evt. kan lejligheder sælges enkeltvis som ejerlejligheder.

- Vi har at gøre med en ejendom, der ligger lige ud til Kongens Have, helt centralt i byen. Samtidig er bygningen meget smuk og funktionel. Tilsammen gør det Sølvgården til en prime location, og dermed er det en oplagt investering for os og vores aktionærer,” siger Jan Severin, der er bestyrelsesformand for Artha Ejendomme A/S. Artha Ejendomme har i forvejen en lang række fremtrædende bygninger i København. Investeringerne retter sig mod ejendomme, der har en kulturhistorisk bevågenhed, central beliggenhed samt naturligvis et stort økonomisk potentiale for investorerne på sigt.

- Det er også væsentligt for os, at vi kan arbejde med de bygninger, vi køber. Sølvgården skal, som alle vores andre bygninger gennem en større renovering, som vil stå på i det meste af 2013. Det vil give os mulighed for at kunne tilbyde større værdi for lejere og eventuelle købere af ejendommens kommende ejerlejligheder. Det er dog også vigtigt for Artha Ejendomme og vores aktionærer, at vi tager hånd om en af byens spændende, historiske ejendomme,” fortæller Jan Severin.

Ejendommen består af en iøjefaldende barokbygning på 10-fag, der ligger ud mod Sølvgade. I gården er der en række bygninger, som oprindeligt har været værksteder, butikker og pakhuse. I dag har ejendommen 13 boliger samt 7 erhvervslejemål på et samlet areal af 3.445 m2. Sølvgården er udover at være en smuk og velplaceret bygning også en del af dansk erhvervshistorie. Det var blandt andet her, det nuværende Akzo Nobel ved kgl. privilegium blev etableret under navnet Holmblads Farveri i 1777.