Aftale om Ørestadsdomicil til Nordea på plads

Grundsalget til Nordea med 46.000 kvm byggeret er gået iorden med By & Havn - nu afventes ny lokalplan

I foråret indgik By & Havn en optionsaftale med Nordea Ejendomme på 46.000 etagemeter byggeret til Nordea på den meget attraktive byggegrund ved siden af DR Byen i Ørestad Nord. Nu er grundsalget en realitet. 

Det ligger nu fast, at 2.200 medarbejdere i Nordea fra 2016 skal gå på arbejde i Ørestad Nord. Foruden det 46.000 etagemeter store domicil samt kælder på 11.000 etagemeter, tegnet af Henning Larsen Architects, har Nordea en forkøbsret på yderligere 24.000 etagemeter på grunden. Grundsalget er kun betinget af, at der vedtages en ny lokalplan for området, som tidligere har været udlagt til Rigsarkiv.

- Når lokalplanen vedtages om kort tid, bliver den sidste store, ledige grund i Ørestad Nord aktiveret. Henning Larsen Architects’ byggeri vidner om et meget højt ambitionsniveau og passer perfekt ind i omgivelserne i kvarteret. Allerede i dag bor, arbejder og studerer der over 35.000 mennesker i Ørestad. Så når Nordeas medarbejdere kommer til i 2016, vil de opleve Ørestad som en dynamisk og velfungerende by fra første dag på arbejde, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Siden optionsaftalen blev indgået, har Nordea Liv & Pension, Lægernes Pensionskasse og PensionDanmark stiftet et nyt selskab, som for en samlet pris på ca. 1,3 mia. kr. udvikler og bygger det nye domicil. Det er dette selskab, som har købt byggeretten af By & Havn, og de tre parter kommer til at eje en tredjedel hver af det nye selskab.

Efterhånden som Nordeas andre lejemål udløber, tager banken stilling til, om flere hovedkontorsfunktioner også Ørestad Nord er næsten fuldt udbygget, men den meget store byggegrund lige ved DR Byen Metrostation har ligget ubebygget, mens den øvrige bydel er skudt op og er blevet taget i brug.

- Med Nordeas byggeri lukker vi et af de sidste huller i Ørestad Nord. Bydelens anden store byggeplads – udvidelsen af Københavns Universitet Søndre Campus - er også godt på vej, så kvarteret får hele tiden en mere og mere færdig karakter, siger Jens Kramer Mikkelsen.
skal flytte til Ørestad. Byggeriet af det nye domicil går i gang i 2013, når der foreligger en godkendt lokalplan.