Jens Moberg forlader Alectia

CEO i RTX, Jesper Mailing bliver ny administrerende direktør i Alectia

Alectias medarbejdere har i dag fået at vide, at der er et lederskifte på vej i viksomheden. Nuværende administrerende direktør Jens Moberg overlader ledelsen til Jesper Mailind, der kommer fra en stilling som CEO i teknologivirksomheden RTX og er næstformand i selskabets bestyrelse.

- Ved Jens Mobergs indtræden var der et stort behov for en fokusering og udvikling af virksomheden. Jens Moberg har på den baggrund gennemført nødvendige organisatoriske forandringer. Han har drevet et restruktureringsprojekt, der centrerer virksomheden omkring fire veldefinerede forretningsområder og styrker forudsætningerne for profitabel vækst, både nationalt og international, udtaler bestyrelsesformand Erik Hovgaard og fortsætter:

- Da denne opgave nu er fuldført, har Jens Moberg meddelt bestyrelsen, at han ønsker at give stafetten videre for bl.a. at koncentrere sig om bestyrelsesarbejde. Vi havde den oplagte efterfølger i vores bestyrelse, og det er meget tilfredsstillende, at næstformand i vores bestyrelse Jesper Mailind har sagt ja til stillingen som administrerende direktør for Alectia. Jesper Mailind tiltræder senest ultimo april 2013.

Jesper Mailind har indgående erfaring i drift og udvikling af vidensbaserede virksomheder bl.a. som administrerende direktør for GN Resound A/S og senest som administrerende direktør for teknologivirksomheden RTX A/S. Fra sin position som næstformand i ALECTIAs bestyrelse har Jesper Mailind et detaljeret førstehåndskendskab til virksomheden.

Om lederskiftet udtaler Jens Moberg:
- Jeg har løst en vigtig del af opgaven i relation til at styrke forudsætningerne for fremtidig profitabel vækst, og jeg forbliver fuldt fokuseret på at lede Alectia indtil overdragelsen til Jesper Mailind.. Vi har valgt en transparent proces omkring skiftet af respekt for virksomhedens medarbejdere og kunder,siger Jens Moberg.