Støjhegn stoppede vejlarm

SER Hegn har med NoiStop fra Rockdelta sat en prop i støjen fra landets mest befærdede motorvejsstrækninger, E-45

SER Hegn har med NoiStop fra Rockdelta sat en prop i støjen fra landets mest befærdede motorvejsstrækninger, E-45, der bl.a. passerer et nyt stort boligområde med 59 parceller i den nordvestlige udkant af Vejle.

- Det var simpelthen et krav, at der blev opført en eller anden form for støjabsorberende hegn omkring det nye boligområde. Og det var mere eller mindre ved et tilfælde, at vi blev opmærksomme på opgaven, men da vi så kom med i licitationen, var der ikke tvivl om udfaldet, fortæller Henrik H. Rasmussen fra SER Hegn.

- Der skulle bruges i alt 750 løbende meter støjhegn, blandt andet de cirka 600 meter ud mod motorvejen. Højden på hegnet er helt op til fem meter over jorden, mens hegnet er funderet i en tre meter høj jordvold, fortæller Henrik H. Rasmussen.
RockDelta, som udelukkende beskæftiger sig med støj- og vibrationsisolering, har gennem mange års udvikling skabt støjhegnet NoiStop, der absorberer lyden i stedet for at kaste den tilbage – hegnet er desuden forberedt til, at man kan lade beplantning vokse op langs modulerne.

- Det er desuden en billig løsning. Da vi gav vort bud på den her opgave i Vejle, så viste det sig at være en pris, der lå 60 procent under nummer to. Selv om en stor del af hegnet i Vejle faktisk er funderet ned i en høj vold, så har vi selv lavet specialbyggede maskiner, som kan køre på skævt underlag. Og det her projekt beviser i høj grad, at det er en forudsætning af have værktøjet i orden, påpeger Henrik H. Rasmussen.

www.ser-hegn.dk 

Foto: Støjhegnet NoiStop absorberer lyden i stedet for at kaste den tilbage – er desuden forberedt til, at beplantning kan vokse op langs modulerne.