Nemt montagesystem til solcelleanlæg

Fischer Danmark lancerer montagesystemet Solar-Fix til solcelleanlæg på det danske marked

I slutningen af 2010 var der installeret 750 solcelleanlæg i Danmark. I april 2012 var antallet oppe på 6.500, og seks måneder senere i oktober 2012 var der installeret lige over 30.000 solcelleanlæg i Danmark. Det svarer til en stigning på 462 pct. i løbet af seks måneder. Fra nytår ventes nye regler at gøre det lidt mindre attraktivt for private, men til gengæld mere attraktivt for virksomheder og foreninger, at installere solcelleanlæg. Der er med andre ord et stort og stigende behov for et professionelt og brugervenligt montagesystem til solcelleanlæg, og på den baggrund introducerer fischer nu Solar-Fix på det danske marked, skriver virksomheden i en meddelelse.

Solar-Fix er ifølge virksomheden selv et fleksibelt system, som giver en nem, hurtig og sikker montage af solcelleanlæggene. Selve systemet består af forskellige typer af kroge, beslag og skinner, så det kan bruges på alle de almindelige typer af tag, både flade tag og tag med tagsten.

- Vi har i dag stor erfaring med montage af solceller i flere europæiske lande, hvor solcelle-boomet kom før end i Danmark. Det er et marked i eksplosiv vækst i øjeblikket, så Solar-Fix er kommet til Danmark for at blive. Vi forventer at der inden for nogle år vil ske et skifte, hvor flere boligforeninger og institutioner vil få installeret solceller, siger administrerende direktør i fischer Danmark, Thomas Bendixen.

Firmaet Grøn Sol, som tilbyder rådgivning, salg og montering af komplette solcelleanlæg, er en af de første forhandlere af fischers Solar-Fix. i

Foto: Når SolarFix skinnerne er lagt ud og gjort fast, kan solcellepanelerne klikkes på.