Nyt stærkt partnerskab i datacenterverdenen

Et længerevarende samarbejde mellem Solar Danmark og Schneider Electric udvides nu til et strategisk partnerskab om datacenterløsninger

Den førende internationale og børsnoterede el-, vvs- og ventilationsgrossist med dansk base, Solar, går nu for alvor ind på datacentermarkedet. Dét sker i et strategisk samarbejde med energioptimerings- og datacenterspecialisten Schneider Electric IT Business og det Schneider Electric ejede brand APC.

Schneider Electric IT Business sidder i dag på en markant andel af datacentermarkedet i Danmark. Partnerskabet med Solars danske datterselskab, Solar Danmark, forventes at kunne forøge markedsandelen.

- For os er samarbejdet med Solar en naturlig udvidelse af vores marked med vores eksisterende løsninger, fortæller Kim Bo Jensen, salgsdirektør, Schneider Electric IT Business, hvorunder APC hører. Han fortsætter:

- Vi forventer, at vi gennem dette samarbejde får endnu bedre adgang til industri- og installatørmarkedet, hvor resten af Schneider Electric i forvejen opererer. Vores datacenterløsninger supplerer Schneider Electrics øvrige løsninger helt perfekt. Specielt der, hvor kodeordet er energioptimering. Vores partnerskab med Solar kommer ikke til at få indflydelse på samarbejdet med vores eksisterende partnere i it-branchen. Disse samarbejder vil fortsætte ufortrødent til gensidig gavn og glæde fremover også. Vi bevæger os altså bestemt ikke væk fra it-branchen, men udvider vores fokus til også at omfatte industri- og installatør-markedet.

Komplette løsninger

Hos Solar Danmark A/S er kodeordet også udvidelse:

- Vi er glade for, at vi nu kan udvide det gode og mangeårige samarbejde til også at omfatte Schneider Electric IT Business og APC. Hvor vores samarbejde før har bestået i køb af el- og datacenter-komponenter til vores mange kunder, udvider vi samarbejdet til et strategisk partnerskab på datacenter-området. Vi har besluttet at udvide vores kompetencer, så vi nu flytter os fra at være komponentleverandør til at kunne projektere og levere komplette datacenterløsninger og -rådgivning. Dette kommer til at ske i tæt samarbejde med Schneider Electric, udtaler Carsten Antonisen, der er markedsdirektør hos Solar Danmark A/S

Skiftet sker som følge af en velovervejet strategisk beslutning, men også som følge af opfordringer fra Solars kunder.

 

Billede: Carsten Antonisen fra Solar Danmark står til højre og trykker hånd med Kim Bo Jensen fra Schneider Electric ITB. Peter Pedersen fra Solar Danmark står til venstre.