Taastrup Torv solgt for 200 mio. kr.

Nordic Real Estate Partners (NREP) køber for 200 mio. kr. det kommende butikscenter på Taastrup Torv, der indvies i efteråret 2013

Nordic Real Estate Partners (NREP) har netop indgået en aftale med CASA og Sophienberg Ejendomsudvikling om køb af det kommende butikscenter på Taastrup Torv for ca. 200 mio. kr. Overtagelsen sker ved indvielsen af centret i efteråret 2013.

Købet sker gennem fonden NREP Nordic Retail 2 med en egenkapital på 900 mio. kr. Fonden har til formål at opkøbe mindre og mellemstore dagligvarebaserede butikscentre i Danmark, Sverige og Finland.

Det kommende butikscenter passer således ind i fondens opkøbsprofil. Det er et projekt, der i de kommende år kan sikre fonden et stabilt afkast, og hvor 85 procent af detailhandels-arealet allerede er udlejet, bl.a. til Coop Danmark med et stort Kvickly-varehus. Desuden har tøjkæden H&M samt DSB’s Kort & Godt/7-Eleven lejet sig ind.

Bebyggelsen bliver på i alt ca. 12.000 m², heraf ca. 9.000 m² i stueplan til detailhandel og serviceerhverv. På etagerne over butikkerne opfører Boligforeningen 3B i alt 28 almennyttige familieboliger. Der bliver direkte adgang til butikkerne fra de 350 gratis p-pladser i de to parkeringsdæk ovenpå bygningen.

- NREP Nordic Retail 2 blev stiftet i august i år, og vi er derfor glade for at kunne annoncere fondens første køb allerede nu. Taastrup Torv matcher fondens investeringsstrategi perfekt med et godt risiko-justeret afkast, et stærkt cash flow og muligheder for tilvækst i lejen på den lange bane, siger Investment Manager Thomas Riise-Jakobsen, NREP.

- Taastrup Torv er det første udviklingsprojekt, CASA har investeret i øst for Storebælt. Vi købte grunden med overtagelse 1. januar 2012, og har netop modtaget byggetilladelse. Det at vi i CASA kan dokumentere overfor os selv og omverdenen, at projektet kan sælges allerede nu, hvor byggeriet netop er startet, ser vi som en kvalitetsstempling af projektet. Vi glæder os til sammen med vores samarbejdspartnere at levere et attraktivt investeringsobjekt til NREP næste efterår, siger Senior Developer Claus Schovgaard Rasmussen, fra CASA i Horsens.

- Vi er meget glade og stolte over, at vi sammen med Høje-Taastrup kommune er lykkedes med at udvikle den projektidé, vi fik for fire år siden, om omdannelse og opgradering af hele stationsområdet i Taastrup, og som vi nu, sammen med CASA, kan realisere og snart aflevere til NREP og de forventningsfulde lejere. Forløbet tegner samtidig godt for de flere lignende stationsnære projekter, vi har i støbeskeen, bl.a. i samarbejde med en række andre kommuner, siger adm. dir. Lars Bigom, Sophienberg Ejendomsudvikling A/S.