Rockwool i top som CO2-duks

Rockwool-koncernen blandt de førende nordiske selskaber inde nfor CO2-rapporterin

Carbon Disclosure Project (CDP) har offentliggjort listen over de førende nordiske selskaber indenfor CO2 -rapportering, hvor Rockwool har fået en topplacering. CDP repræsenterer 655 institutionelle investorer med $78.000 milliarder i aktiver. Med 93 ud af 100 points (sammenlignet med 86 points sidste år) blev Rockwool-koncernen den næstbedste danske CO2 kommunikatør i 2012(efter Novozymes).

Med fortsat høje priser på fossilt brændstof og fortsat usikkerhed omkring omkostningerne ved klimatilpasning er der stor interesse blandt investorer og politikere for selskaber som ikke blot kan medvirke til at reducere samfundets CO2 udledninger men som også arbejder proaktivt med eget klimaregnskab, hedder det i en meddelelse fra virksomheden.

- Ekstremt vejr har store finansielle omkostninger - derfor forventer investorerne at virksomhederne tænker mere på deres modstandsevne overfor klimatilpasning. Der er fortsat virksomheder der går foran og virksomheder der halter bagefter, men økonomien trækker mere og mere i retning af handling, og antallet af investorer der beder om information om CO2-udledning, vokser. Regeringer der ønsker at bygge en stærk økonomi bør være opmærksomme på dette  udtaler Paul Simpson, administrerende direktør for the Carbon Disclosure Project.

Danmark, som har besluttet at blive fossilfri i 2050, er internationalt kendt for dets clean-tech virksomheder. Rockwool-koncernens positive klimaregnskab, hvor et års produktion sparer mere end 4000 millioner ton CO2 i produkternes levetids, er en døråbner overfor beslutningstagere mange steder i verden.

- Vores profil indenfor energieffektivitet og klimatilpasning interesserer såvel investorer som regeringer og virksomhedsledere. Isolering af bygninger og industrielle processer er en lavthængende frugt som kan sænke energiomkostningerne, skabe grønne jobs og reducere CO2 udledningen, siger Thorkild Diness Jensen, direktør for Investor Relations & Kommunikation i Rockwool International.