Ergolet i management-buy-out

Ergoletkoncernen med produktion af hælpemidler til sundhedsbyggeriet er blevet solgt til den administerende direktør

Den hidtidige administrerende direktør i Erloget-koncernen, Peter Harwith Nielsen, har overtaget virksomhedent fra de hidtidige amerikanske ejere. Han har været CEO i Ergolet de seneste 3 år og han udnyttede muligheden, da den opstod.

- De tidligere ejere valgte for et år siden at ville fokusere deres aktiviteter i USA, og Ergolet blev dermed sat til salg. I sidste ende valgte de at sælge til mig og dermed kan jeg fortsætte den positive udvikling i selskabet, siger Peter Harwith Nielsen
Ergolets vigtigste produkt er loftlifte, der anvendes til at løfte patienter eller overvægtige med. Sygehuse og plejesektoren er de primære kunder. Der opleves en massiv vækst på det danske marked og desuden står en række store markeder foran at åbne op.
Herhjemme kan plejesektoren ifølge Peter Harwith Nielsen se store fordele i loftlifte.

- Medarbejderne får et markant bedre arbejdsmiljø, og det vil være muligt at løfte en patient med blot en medarbejder, så der ligger også en personalegevinst. Det kan hurtigt blive et meget vigtigt salgsargument i takt med, at der bliver stadig flere ældre og overvægtige og færre til at passe dem, mener Peter Harwith Nielsen.

Peter Harwith ejer i dag virksomheden fuldt ud, men udover nuværende medarbejdere forhandles der med strategiske investorer om en udvidelse af ejerkredsenfor at styrke det fremtidige forretningsgrundlag for virksomheden.