Totalløsning i porebeton med fordele i fleksibilitet og levering

En kombination af Ytong Energy+ byggesten med det Ytong Pudssystem gør det muligt at levere en samlet pakke, bestående af råhus og pudsning af facade

En kombination af Ytong Energy+ byggesten med det nye diffusionsåbne Ytong Pudssystem betyder, at en entreprenør kan levere en samlet pakke, bestående af råhus og pudsning af facade.

Det har Råhuskompagniet, der indtil for nylig hed INbyg, udnyttet på et projekt med 88 rækkehuse i Hjortshøj. Entreprenørfirmaet har udført en lang række af byggerier i porebeton over de sidste fem år og har 15 mand, der udelukkede monterer de lette betonblokke. Hjortshøj er det foreløbig største boligprojekt i Danmark, der udelukkende opføres i Ytong Energy+, der leveres af Xella Danmark A/S.

- Xella har med deres nye pudssystem en fuld produktpalet, hvilket betyder, at vi som udførende kun har ét telefonnummer at forholde os til. Der ikke en række forskellige materialeløsninger, der skal tages højde for, og det gør byggeriet hurtigere og billigere. Pudssystemet har den rigtige pris og er meget nemt at arbejde med, samtidig med det er blevet afprøvet grundigt i Tyskland, fortæller projektleder Anders Kaa.

Ned til to dages levering

Inden Råhuskompagniet begyndte arbejdet på rækkehusene i Hjortshøj, deltog medarbejderne i et kursus hos Xellas hovedkontor i Tyskland, og her blev de certificerede til at arbejde med Ytong Energy+.
Hvor elementfabrikker har leveringstid på omkring fem uger, kan Xella garantere maksimalt tre dages leveringstid på deres produkter i porebeton, og hvis man skal bruge det om to dage, så kan det ifølge Anders Kaa også lade sig gøre:

- Det giver et smidigt og fleksibelt byggeforløb. Med hurtigere levering kan man starte op forskellige steder i sit byggeri, samtidig med at materialet giver mulighed for at ændre eksempelvis vinduers placering undervejs i projektet, siger projektlederen.

Foto: Råhusene i Hjortshøj opføres udelukkende i porebeton.