Bedre sygehuse for 650 mio. kr. på Sjælland

Region Sjælland har sagt ja til to ideoplæg til, hvordan Slagelse Sygehus og Nykøbing F. Sygehus kan udvides og moderniseres for i alt 650 millioner kroner

Region Sjælland har sagt ja til to ideoplæg til, hvordan Slagelse Sygehus og Nykøbing F. Sygehus kan udvides og moderniseres for i alt 650 millioner kroner. Det sker som en opfølgning på regionens sygehusplan, hvor de to sygehuse sammen med Holbæk og Køge sygehuse skal fungere som regionens fire akutsygehuse, hedder det i en meddelelse fra regionsrådet.

Slagelse Sygehus skal tilføres 140 nye sengepladser, så der bl.a. skabes plads på sygehuset til børn, fødsler og gynækologi. Der opføres et nyt hus, der får direkte forbindelse til selve sygehuset. Huset skal gerne bygges, så det let kan udvides med en til to etager. Der er afsat 400 millioner kroner til byggeriet og derudover 25 millioner kroner til renovering og tilpasninger af det eksisterende sygehus.

Dermed er fase 2 til at skabe det moderne akutsygehus i Slagelse skudt i gang, og bliver udført i 2015-2016. Første fase er akuthus-byggeriet, der fejrer rejsegilde den 5. oktober og skal stå færdigt inden udgangen 2013.

- Det her er en vigtig milepæl i arbejdet frem mod et moderne og fremtidssikret sygehusvæsen i Region Sjælland, siger regionsrådsformand Steen Bach Nielsen.

Nykøbing F. Sygehus skal moderniseres for 225 millioner kroner. Regionsrådet har vedtaget et idéoplæg til nybyggeri og renovering, der forventes at blive udført i årene 2015-2016.

Sygehuset skal udvides med en ekstra fløj, der skal rumme et nyt intensivt afsnit med ca. 10 senge, en sengeafdeling med 24 senge og eventuelt en råhus-etage, der skal sikre sygehusets udvikling.

 

Den eksisterende sengebygning skal renoveres, først og fremmest med bad og toiletter i forbindelse med sengestuerne. Blandt andre ønsker er, at det skal være mere indbydende for patienterne at ankomme til sygehuset, bedre logistik og interne transportveje og en helikopterlandingsplads.