Intelligent overvågning og varsling

Operationsstue på Frederiksberg Hospital har fået leveret intelligent overvågnings-og varslingssystem fra Schneider Electric

Operationsstue 10 på Frederiksberg Hospital er bygget som et led i en udvidelse af Frederiksberg Hospitals operationskapacitet, og der er flere, som har gransket markedet og Sikkerhedsstyrelsens anbefalinger for at finde frem til den helt rigtige løsning. Valget faldt på en intelligent løsning fra Schneider Electric, bestående af tre hoveddele:en Schneider Electric Prisma Medical-tavle med indbygget IT-transformer, UPS nødstrømsanlæg og integration med hospitalets eksisterende CTS-anlæg.

- Der er tale om et intelligent system, som overvåger el-forsyningen, temperaturen og hvorvidt det udstyr, der bliver tilsluttet, er fejlbehæftet. Via en brugerflade på stuen kan operationspersonalet med et enkelt blik på skærmen kontrollere, at strøm, temperatur, luftfugtighed og overtryk i lokalet er i orden. CTS-løsningen rummer også mulighed for at monitorere trykket på de medicinske gasser, forklarer Steen Falk, der er segmentchef for Health Care i Schneider Electric Danmark.

Den nye løsning sikrer, at forsyningen er isoleret i forhold til sygehusets øvrige installation, så der ikke kommer fremmed spænding ind i systemet på operationsstuen, hvilket i værste fald kan forstyrre apparaturet på operationsstuen. Det er ikke kun stue 10, der er blevet mere sikker. Stue 10 har sin egen tilgang af strøm, og takket være UPS-anlægget er patientsikkerheden nu blevet endnu bedre.

- UPS-anlægget er en online UPS, der er aktiv hele tiden, og den bruger ikke tid på omkobling ved strømsvigt, eller hvis alt andet slår fra. Det betyder, at personalet kan fortsætte og afslutte en igangværende operation uden problemer, hvis det utænkelige skulle ske: At hospitalet bliver ramt af en strømafbrydelse, mens begge nødstrømsanlæg også sætter ud, siger Steen Falk.