Kunstig ø til idræt i Vejle Havn

Den nye havnebydel i Vejle får en hel flydende ’klubø’, hvor den nye havnebydels idræts- og fritidsliv samles

 Vejles nye havnebydel bliver nu endnu større. Kommunen har sammen med Lokale og Anlægsfonden udviklet en flydende klubø, hvor hele den nye havnebydels idræts- og fritidsliv samles. Klubøen bliver anlagt på pæle ved den nye lystbådehavn og kommer til at fungere som en port til hele den nye havnebydel, som Vejle Kommune etablerer tæt på byens centrum:

Vejles maritime klubber flytter i fremtiden ind på den 2.400 kvm store klubø, hvor der opføres fælles samværsrum, restaurant og havnekontor i en bygning på 1.142 kvm. Her bliver også plads til et indendørs værksted, hvor medlemmerne af de forskellige klubber kan mødes og udveksle erfaringer. Via store trappeanlæg bliver det muligt at bevæge sig op på bygningens sider og tagflader. Trappeanlægget i sig selv er en aktivitetsflade, hvor der kan dyrkes ’trappeløb’ og hvor siddeplinte også kan udnyttes til fysisk træning. Tagterrassen udstyres med et styrketræningsområde, der designes specielt til sejleres behov.

Omkring selve klubøen lægges der mindre øer til joller. Fra disse mindre øer er det nemt for både øvede og nybegyndere at få bådene sat i fjorden.

Den samlede anlægssum for den nye lystbådehavn er ca. 146 mio. kr. Heraf udgør klubøen ca. 20 procent. Med støtten fra Lokale og Anlægsfonden på 3,5 mio. kr. kan kommunens og klubbernes ambitioner indfries, og Vejle Kommune vil nu sende projektet i udbud.

Projektet er tegnet af Transform Arkitekter, der har været i tæt dialog med både klubberne og kommunen om at sikre et projekt, der er attraktivt for både sejlere og ikke-sejlere i alle aldersgrupper.