Historisk højskole moderniseres

Rødding Højskole får ombygget landbrugsbygninger til 1.450 kvm nye undervisningslokaler, der kan tages i brug maj næste år

Rødding Højskole i Sønderjylland er her i august gået igang med en modernisering med ombygning af tidligere landbrugsbygninger(siloer, høloft og maskinrum) til undervisningsfaciliteter.

Projektet omfatter en ombygning af eksisterende landbrugsbygning, hvor flere siloer bevares og en ny silo opføres der skal indeholde auditorium. Ovenpå siloerne placeres møderum. I alt ombygges 1450 kvm i to plan til nye undervisningsfaciliteter indeholdende; kreative værksteder, tekøkken, kopirum, undervisningsrum til højskolens hovedfag, toiletter, cafémiljø og depotrum.

Arkitektfirmaet Maali & Lalanda er arkitekt. Balslev Rådgivende Ingeniører er ingeniør og C.G. Teknik bliver byggeleder på projektet. Arbejdet udføres i fagentrepriser. 

Bag projektet står Balslev og Maali & Lalanda:

- Stald- og ladebygning indeholder nogle fortællende udsagn om landbrugsbygninger, der består af konstruktioner og bygningselementer, der i sig selv er rumdannende, og det har været udgangspunktet for vores projekt. Bl.a. har siloerne i bygningen inspireret til en ny og større silo, og dermed kan en funktion fra tidligere tider give en stafet videre til en ny fortolkning. Den nye silo vil indeholde et auditorium – et godt sted, da dette med publikumspladser kan rumme en scene, der kan åbnes for, så en performance kan beskues eller et foredrag høres fra alle de omkringliggende balkoner, trapper og indskudte dæk, fortæller arkitekt Frank Maali.

I projektet er der desuden lagt stor vægt på energioptimering og komfort for højskolens brugere.Projektet, der omfatter 1.450 kvm, er støttet med 20 mio. kr. af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål.