Ceres-Byen parat til start

VIA Campus Aarhus bliver første etape i byudviklingsprojektet Ceres Byen på 140.000 kvm bolig-og erhvervsbyggeri

I juni 2015 kan omkring 5000 studerende flyytter ind i VIAs Campus Aarhus C på Ceresgrunden efter at de nødvendige aftaler om udvikling af området er indgået.

- Det er essentielt for os, at Ceresgrunden i fremtiden bliver en attraktiv, levende bydel til glæde for Aarhus. Derfor er vi glade for, at VIAs campus nu kan sættes i gang som første etape i realiseringen af CeresByen, siger Asger Enggaard, administrerende direktør i A. Enggaard A/S, der udvikler bydelen.
Den nye bydel, CeresByen, kombinerer boliger, erhverv, butikker, kultur og uddannelse i samspil med Ceres’ park fra 1856. I alt bliver der 140.000 blandede kvadratmeter bolig- og erhvervsbyggeri i bydelen.

At lige netop VIA-campusset bliver første etape, vil få stor betydning for udviklingen af Ceres-Byen. Det vurderer Peter Thorsgaard, der er daglig leder af A. Enggaards aktiviteter i Aarhus.

- Med 5.000 studerende beviser VIAs campus, at CeresByen vil få liv og kant og dermed blive noget helt unikt for Aarhus. På den måde bliver VIA en dynamo for udvikling, salg og udlejning i de næste etaper af CeresByen, forklarer Peter Thorsgaard.

De næste etaper rummer boliger og erhvervsbyggeri. I alt bliver der cirka 50.000 kvadratmeter boligareal, og i øjeblikket analyserer A. Enggaard, hvilke boligtyper der skal være i CeresByen. Det står dog fast, at der blandt andet bliver attraktive familieboliger og ungdomsboliger.

- Det er jo oplagt at bo og læse i samme bydel, og det vil ungdomsboligerne give VIAs studerende mulighed for. Samtidig vil der blive familieboliger, så bydelen bliver bredt sammensat. I alt regner vi med, at bydelen får 1.000 beboere, siger Peter Thorsgaard.

Erhvervseje- og lejemål omfatter cirka 40.000 kvadratmeter i CeresByen. A. Enggaard er allerede nu i dialog med interesserede parter til lejemål ud mod Silkeborgvej og Thorvaldsensgade.

Fakta om CeresByen:

  • Udvikles på Ceresgrunden, der tidligere husede Royal Unibrews bryggeri.
  • Omfatter 140.000 kvadratmeter, der fordeler sig på boliger, erhverv, butikker, kultur og uddannelse.
  • Bliver hjem for ca. 1.000 beboere.
  • Rummer den indtil nu private park, der blev anlagt af Ceres i 1856.
  • Første etape bliver VIAs nye campus, som kommer til at huse 5.000 studerende.
  • Første etape forventes at stå færdig om cirka tre år.
  • Grunden er ejet af Royal Unibrew, der har en betinget samarbejdsaftale med A. Enggaard A/S baseret på en optionsmodel.
  • Bag områdets byplanlægning står C.F. Møller.
  • Arkitema er arkitekterne bag det nye VIA-campus.