Kontorhus i Aarhus DGNB-certificeret

Kontorhuset Skejby Company House III i Aarhus certificeret efter den nye danske bæredygtighedsstandard DGNB Denmark

Med certificeringen imødekommer byggeriet et stigende markedskrav om en objektiv vurdering af ejendommes miljømæssige og økonomiske bæredygtighed.
Ud over at være det eneste byggeri i Jylland med det nye certifikat for bæredygtigt byggeri, DGNB Denmark, er Skejby Company House III på landsplan også blandt de første syv projekter, der har bestået bæredygtighedstesten i forbindelse med ordningens opstart. Det aarhusianske kontorhus har fået tildelt certifikatet i kategorien sølv blandt de tre niveauer guld, sølv og bronze.

- Certificeringen er en uvildig blåstempling af bæredygtigheden på flere parametre i hele byggeriet og vores koncept bag. Derfor er vi naturligvis stolte over resultatet, og det er vores ambition, at fremtidige Company Houses også skal certificeres. Vi kan nemlig se, at det tilfører byggeriet en merværdi til gavn for både ejere og brugere af bygningerne,” fortæller projektudviklingschef Frank Skov Jensen fra NCC Property Development, der står bag Skejby Company House III.

DGNB Denmark er en tilpasset dansk version af den internationalt anerkendte DGNB-ordning, der især er meget udbredt i Tyskland og en række andre europæiske lande. Med ordningen får både bygningsejere og -brugere et kvalificeret grundlag til at vurdere ejendommens bæredygtighed, hvilket i stigende omfang bliver et krav.

Bag den nye certificeringsordning DGNB Denmark står det danske nationale råd for bæredygtigt byggeri Green Building Council Denmark.