Bedre adgangsveje på danske byggepladser

Byggeriets Arbejdsmiljøbus på turné hos danske byggepladser for at sikre bedre adgangsveje

Frem til 3. maj vil de otte konsulenter i den mobile arbejdsmiljøtjeneste, Byggeriets Arbejdsmiljøbus, koncentrere sig om at skabe sikre adgangsveje på de danske byggepladser.

I forbindelse med den landsdækkende kampagne vil konsulenterne tilbyde byggeledere, arbejdsmiljøkoordinatorer, projekterende og andre med arbejdsmiljøansvar et møde, hvor de vil levere viden og input til planlægning, etablering og vedligeholdelse af adgangsveje på byggepladsen. Adgangsveje er nemlig i forvejen et af de emner, som konsulenterne fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus oftest tager fat i, når de hvert år besøger mere end 2.000 virksomheder og byggepladser.

- Ordentlige adgangsveje på byggepladser er centrale for arbejdsmiljøet og produktiviteten. Gode og stabile adgangsveje giver mulighed for at transportere materialerne fra oplagsplads til monteringssted hurtigst muligt og samtidig sikkert, hvilket gavner alle aktører i byggeriet. Både arbejdsmiljømæssigt, kvalitetsmæssigt og økonomisk. Derfor er det vigtigt at fokusere på byggepladsens indretning af adgangsveje allerede under projekteringen, og fastholde en høj standard under hele byggeriet, siger Lars Olsen, der er konsulent for Byggeriets Arbejdsmiljøbus på Sjælland, Lolland og Falster.