Nyt modulsystem fra Velux til større byggerier

Med nye ovenlysmoduler introducerer Velux-gruppen et modulært opbygget ovenlyssystem, der er rettet mod erhvervsbyggerier og offentlige byggerier

Velux ovenlysmoduler er designet i samarbejde med arkitektfirmaet Foster + Partners, vil gøre det muligt at sætte VELUX ovenlysvinduer sammen i atrium, lysbånd og rytterlys, der kan monteres med en hældning ned til fem grader.

Velux ovenlysmoduler er et modulært opbygget og fuldt integreret ovenlyssystem. Det enkelte ovenlysmodul bliver leveret samlet med inddækninger, rammer, glasparti, solafskærmning og elektrisk styring. Det minimerer en stor usikkerhed i byggefasen ved, at ovenlyssystemet ikke skal samles på taget med komponenter fra mange leverandører.
- Ved at skabe et ovenlyssystem, der er modulopbygget og fuldt integreret, har vi lavet en løsning, der giver hastighed og præcision i specifikationen, og samtidig gør installationen hurtigere, mere sikker og ensartet, forklarer Direktør Jesper Salskov Jensen, VELUX Danmark A/S.

Energieffektiv løsning

Ovenlysmodulerne, der er tiltænkt blandt andre kontorer, skoler, plejehjem og butikscentre, kan forbedre indeklimaet ved at udskifte noget af behovet for mekanisk ventilation med automatisk styring af den naturlige ventilation. Åbning og solafskærmning af modulerne kan styres direkte med en fjernbetjening eller integreres fuldt i bygningens BMS-system.

Brugen af lavenergiruder og et specielt pultruderet kompositmateriale til vinduesrammerne, gør løsningen meget energieffektiv, når der skal lukkes dagslys ind i byggerierne. Kompositmaterialet består af 80 procent glasfiber og 20 procent polyuretan. Det er fire gange stærkere end træ og har en isoleringsevne, der er 700 gange højere end aluminium.

www.velux.dk