Nyt system inden for akustikpuds

Tripplex lancerer akustisk loftsystem fra tyske Vogl med skjulte skinner og ubrudte flader – og en absorptionskoefficient αw = 0,95

Tripplex A/S, totalleverandør af akustiske loftsystemer og vægabsorbenter i Skandinavien, har netop lanceret et nyt akustisk loftsystem fra den tyske leverandør Vogl. Systemet består af en akustikgipsplade, som skrues på et skinnesystem, hvori der kan placeres isolering samt akustikpuds, der påsprøjtes overfladen.

- Efter at gipspladerne er monteret, belægges de perforerede gipsplader med akustikpudsen. Der skal ikke spartles i samlinger og ved skruehoveder inden pålægning af akustikpudsen. Alle komponenter til loftet leveres fra samme leverandør – det gælder skinnesystem, gipsplader, skruer og akustikpuds. Akustikpudsen er klar til brug og skal ikke yderligere behandles. Loftsystemet tilgodeser arkitekternes ønske om skjulte skinner og ubrudte flader samt det store behov for højeffektiv lyddæmpning, siger direktør hos Tripplex, Kurt Jensen og tilføjer:

- Med dette system får man således en løsning, der er kategoriseret som absorptionsklasse A-loft (i henhold til EN ISO 11654) med en absorptionskoefficient αw = 0,95, hvilket er markedets bedste for akustikpuds, siger Kurt Jensen.

Kort montagetid

- Ved at vælge et akustikloft fra Vogel får man markedets bedste akustiske egenskaber, ingen synlige skinner og ubrudte flader, et helt plant loft uden ujævnheder, hurtigere montagetid end eksisterende løsninger. Produktet er ikke kun billigere end de eksisterende typer akustikpuds, men det er også billigere at montere. Dette skyldes dels en meget kortere montagetid, samt at vi ikke kræver dyre certifikater for at kunne montere systemet. Vi kræver dog at montørerne deltager i en praktisk træning med professionelle instruktører fra Vogl, supplerer salgschef Lars Hermansen.

- Udover de gode akustiske egenskaber adskiller dette loftsystem sig ved at grundelementet (basiskontruktionen) er en perforeret gipsplade. Dette betyder, at der nu kan etableres alle tænkelige designs og former i loftet samt at slagfasthed og holdbarhed bliver væsentligt bedre. Akustikpudsen kan indfarves, så den passer til resten af designet i rummet, så længe der anvendes RAL-farver, tilføjer Lars Hermansen.

www.tripplex.dk