Boligejere tøver med klimasikring

Fire ud af fem boligejer har endnu ikke sikret boligen mod ekstremt vejr, viser undersøgelse

En ny undersøgelse foretaget af YouGov for forsikringsselskabet Codan viser, at fire ud af fem danskere endnu ikke har investeret i at sikre boligen mod ekstremt vejr f.eks ved at lægge dræn eller installere et højvandslukke. Og selvom flere forventer at gennemføre klimasikringsprojekter de kommende år, har mange endnu ikke taget stilling til, hvor mange penge de er villige til at bruge.

Den danske sommer har de seneste par år budt på stadig voldsommere vejrfænomener med sidste sommers store skybrud som det foreløbigt mest ekstreme eksempel. Indtil videre har det dog ikke fået flertallet af danskerne til at kaste sig hovedkulds ud i klimasikring af deres bolig. Således viser en ny undersøgelse lavet af YouGov for Codan Forsikring, at fire ud af fem danskere endnu ikke har investeret i tiltag for at sikre huset mod ekstremt vejr.

Noget kunne dog tyde på, at de danske boligejere er ved at blive mere opmærksomme på vigtigheden af klimasikring. 4 ud af 10 boligejere er nemlig i dag mere villige til at foretage klimasikrende investeringer, end de var for fem år siden. Mange af de adspurgte – 28 procent – har dog ikke taget stilling til, hvor mange penge de er villige til at bruge på sikring af hjemmet.

- De voldsomme skybrud og andre vejr-relaterede skader er en udfordring for den almindelige boligejer. Derfor er det vigtigt at overveje, hvordan man bedst muligt kan sikre sin bolig imod den type skader i fremtiden, siger Jeanette Fangel Løgstrup, direktør for kommunikation, kunder og CSR i Codan.

- Samtidig er det også afgørende, at vi som samfund på tværs af brancher og sektorer får tænkt i forebyggelse og i den nødvendige tilpasning af infrastrukturen.