Superhospital parat til start

Gødstrup Hospital indgår totalrådgiverkontrakt med konsortiet CuraVita - parat til første spadestik i september

Med en underskrift på totalrådgiveraftalen for det nye Gødstrup Hospital vest for Herning er startskuddet nu endelig taget for planlægningen og opførelsen af et af Danmarks nye store sygehuse. Byggeriet kommer til at koste godt tre milliarder kroner og er opdelt i to etaper. Første etape på i alt ca. 75-80.000 kvm, svarende til cirka 60 procent af arealet, er allerede under planlægning, så de første dele af hospitalet kan tages i brug med udgangen af 2016.

Det kommende hospital i Gødstrup udgør en af hjørnestenene i Folketingets og regionernes satsning på et moderne og gennemtænkt sundhedsvæsen i Danmark. Grontmij er en af partnerne i CuraVita-konsortiet, og her ser man opgaven som en unik lejlighed for at være med til at skabe de bedste vilkår for de kommende patienter, pårørende og medarbejdere på hospitalet. Udover Grontmij består CuraVita konsortiet af Arkitema Architects, Aart Architects, Moe & Brødsgaard, Hospitalet og NSW Arkitekter og Planleggere.

Involverer alle parter

- Ligesom sundhedsvæsenet tænker i hele mennesker, skal vi tænke i et helt hospital, og her er tre ting i fokus: Trivsel for patienter og pårørende, trivsel for personalet, samt effektivitet og bæredygtighed for hele hospitalet. At tænke i helheder er netop centralt for den måde vi arbejder på hos Grontmij, og i dette hospitalsprojekt har vi mulighed for at gøre en forskel ved at spille på alle vores kompetencer, forklarer projektchef Steffen Moe fra Grontmij.

- Forudsætningen for at lave den optimale plan, der tager højde for alle krav og ønsker, er, at vi lytter og kommunikerer med alle interessenterne i projektet. Derfor holder vi en række workshops med sygehusets ledelse og med de kliniske og tekniske medarbejdergrupper, der repræsenterer hospitalet og stiller krav til, hvad et moderne hospital skal kunne i fremtiden. Herved opnår vi samtidig, at alle involverede får en fælles forståelse for de løsninger, vi kommer med. Den samlede plan for Gødstrup Hospital bliver derfor en helhedsløsning på alt fra trivsel og praktiske forhold til overholdelse af de miljømæssige-, økonomiske- og tidsmæssige rammer, uddyber projektchef Steffen Moe.

Første spadestik til Gødstrup Hospital forventes at blive taget allerede til september i år.