København skal have ny møbelmesse

Danske møbelvirksomheder i spidsen for at etablere ny møbel-og belysningsmesse med ren nordisk profil

Ambitionen er at skabe en ny og eksklusiv nordisk messe for møbel-og belysningsdesign, der ifølge arrangørerne for alvor giver begrebet skandinavisk design mening. Messen holdes 6.-9. september under navnet ”DNA” - der forventes 50-60 udstillere og 8-10.000 besøgende.

- Der mangler et sted, hvor det er muligt at komme i kontakt med den bedste kvalitet inden for nordisk møbeldesign på én gang, og ambitionen er at samle det bedste design og gøre det attraktivt for indkøbere og professionelle beslutningstagere i Europa at tage til København, siger Jan Carlsen fra Exhibition Professionals, der arrangerer messen til september.

Udvalgte udstillere

Rammerne for messen bliver Lokomotivværkstedet i København SV med et areal på ca. 10.500 kvm. – og det er ifølge Jan Carlsen ikke for småt:

- For det første går vi ikke efter kvantitet men kvalitet i kraft af udvalgte udstillere. Og for det andet er det vigtigt for os, at det bliver en nordisk messe med en ligelig repræsentation af nordiske udbydere, siger Jan Carlsen.

Selvom Stockholm Furniture og Lighting fair gennem de seneste år har udvidet messearealet og har omkring 38.000 besøgende, er den ifølge Jan Carlsen ikke optimal for nordisk møbeldesign.

- Stockholm ligger i periferien af Norden, hvor København er langt bedre placeret i forhold til at tiltrække besøgende fra det nordlige Europa. Desuden er messen svensk domineret, både hvad angår udstillere og besøgende, hvor vi målrettet vil sikre, at den nye messe bliver fokuseret på at være nordisk, siger Jan Carlsen og fortsætter:

- Vi har besluttet at arrangere messen på opfordringen fra en række virksomheder i den danske møbelbranche, der bl.a. tæller Montana, Luceplan, Engelbrecht og Hay, ligesom en række svenske virksomheder, der ikke har eget showroom i København er interesseret i deltage på messen, siger Jan Carlsen.

Messen er fortrinsvis rettet mod faglige besøgende – dog er messens fjerde åbningsdag åben for offentligheden.

Byggeplads.dk har spurgt Bella Centers direktør for mode og design, Kristian W. Andersen, om den nye messe får nogen indflydelse på planerne om en event for møbler og design i 2012 - i lighed med eventen CODE 11 sidste år og har fået følgende svar:

- Lige nu er vi inde i en meget spændende brydningsperiode, med en masse idéer på tegnebrættet, som endnu ikke har udmøntet sig i konkrete handlinger.Vi er derfor ikke pt. i stand til at svare på dine spørgsmål.

 

Fakta: Lokomotivværkstedet

Det område på Otto Busses Vej, som Lokomotivværkstedet er en del af, hedder Centralværkstedet og er opført for mere end 100 år siden. Lokomotivværkstedet har stået tomt i en årrække, men er i dag moderniseret til at huse events som produktlanceringer, konferencer, udstillinger, messer og receptioner.

Foto: Lokomotivværkstedet. mere info på www.dnanordic.dk