Vinder af Infoportal-konkurrence i Rebild fundet

Vinderprojektet er inspireret af Rold Skov – både i udtryk og i materialevalg

En enig dommerkomite har nu udpeget en vinder af den indbudte konkurrence for seks prækvalificerede teams om at udarbejde det bedste forslag til, hvordan den kommende Infoportal - Rebild Bakker og Rold Skov skal se ud. Infoportalen bliver etableret i udkanten af Rebild by og skal fungere som samlingspunkt, informationscenter og arkitektonisk vartegn for de mange mennesker, som hvert år besøger Rebild Bakker og Rold Skov.
Det vindende team består af den nordjyske totalentreprenør HP Byg A/S, arkitektfirmaet CEBRA, Århus, formidler Elisabeth Topsøe, København og ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S, Højbjerg ved Århus.

Markant arkitektur

Vinderprojektet er inspireret af Rold Skov – både i sit udtryk og i sit materialevalg. I projektforslaget beskrives bygningen som ”et lille stykke stiliseret skov med stammer og grene”. Bygningen er kvadratisk, knapt fem meter høj, og ydersiderne består af en skulpturel tømmerkonstruktion – skovens egne grantræer beklædt med lærk.

 - Det vindende projekt kombinerer form og indhold på en overbevisende måde. Ved enkle midler skaber vinderteamet et stykke markant arkitektur, som både fremstår som et vartegn og en optimal ramme for de forskelligartede krav, der stilles til huset. Infoportalen vil medvirke til at styrke en positiv udvikling i lokalområdet ved at fastholde og se nye muligheder i de stedbundne kvaliteter og potentialer, som allerede findes i naturen ved Rebild, siger Eske Møller, der er projektleder hos Realdania.

Dommerkomiteen fremhæver den klare planløsning, der inddeler bygningen i tre afdelinger. Mod øst og ud mod Cimbrervej ligger kontorfunktionerne. Parallelt hermed og i midten af huset finder man det det centrale formidlingsrum, som turistbureauet også er en del af. Endelig åbner huset sig mod vest med et stort overdækket, udendørs udstillingsrum. På denne måde orienterer bygningen sig mod bakkerne og inviterer samtidig indenfor via det indbydende uderum.

 

Økonomi:
Det samlede budget for infoportalen er på 17,515 mio. kr. Heraf bidrager Realdania med 8 mio. kr. Rebild Kommune med 6 mio. kr. og Det Obelske Familiefond med 3,515 mio. kr.