Portfabrikant lukker

Portfabrikanten Crawford i Holstebro indstiller driften inden for det næste år og flytter produktionen til udlandet

Portfabrikanten Crawford i Hobro lukker uventet - det kom ihvertfald bag på de ansatte, da det onsdag kom frem, at virksomheden vil indstille driften i løbet af det kommende år. Produktionen af porte flyttes til udlandet og tilbage i Hobro bliver højst nogle få medarbejdere til at varetage salg og service.

Samtidig med at produktionen lukker, vil 50 medarbejdere stå uden arbejde. Opsigelserne blev varslet på et fællesmøde tirsdag. Det kom som et chok, selv om mange måske nok så skriften på væggen, da Crawford tidligere på året blev opkøbt af den svenske industrigigant Assa Abloy, der på verdensplan beskæftiger mere end 32.000 medarbejdere.

Udgangspunktet er, at medarbejderne i to tempi afskediges. De første med udgangen af juni og de sidste inden udgangen af 2012. Den produktion, de står for, overflyttes med virkning fra samme tid til eksisterende fabrikker dels i Sverige og dels i Holland.

Industrigigantens beslutning om at afvikle produktionen i Hobro kommer aldeles overraskende for både formanden for 3F Mariagerfjord John Hansen og erhvervsdirektør Torben Ladefoged, Mariagerfjord Erhvervsråd. Begge nævner de, at de så sent som for en god måneds tid siden var inviteret ind på virksomheden for at deltage i indvielsen af et helt nyindrettet lokale til innovation. Da blev der kun talt om vækst og udvikling.

Kilde: Nordjyske.dk