Cembrit går i sort

Farvet fibercement vinder frem som facadebeklædning til både bolig- og erhvervsbyggeri

Cembrit har lanceret sin første gennemfarvede, sorte facadeplade, der også er velegnet til mindre byggeprojekter. Pladen har fået navnet Cembrit Opal Sort og er ligesom Cembrits øvrige facadeprodukter produceret i vejrbestandig fibercement.

Med den nye plade tilgodeser Cembrit en voksende efterspørgsel efter vedligeholdelsesfri facade­beklædning til bl.a. private husstande, hvor netop mørke nuancer er i høj kurs.

- Vi oplever en søgning mod sort og i det hele taget mørke nuancer, fordi det er eksklusivt og følger tidens trend. Derfor lancerer vi nu en sort og vedligeholdelsesfri plade, der kan bruges til alt fra et stort kontorbyggeri til en ny gavl eller et nyt udhæng på parcelhuset. Mange boligejere styrer helst uden om vedligeholdskrævende materialer, og det er i dag med til at drive efterspørgslen efter fibercement, siger innovationschef i Cembrit Magnus Sommer.

Topkarakter i test

I bestræbelserne på at skabe en sort plade, der er varigt ensartet i overfladen, er Cembrit Opal Sort både gennemfarvet og overflademalet i sort. Kombinationen sikrer ifølge Magnus Sommer en robust og farveægte overflade, der ældes ensartet.

- Cembrit Opal Sort har været udsat for en 3.000 timer lang test med intens vejrpåvirkning og UV-stråler. Testen gav pladen topkarakter, fordi den bevarer sin nuance med minimale forandringer i farvedybden, forklarer Magnus Sommer.