Nyt metalloft mod hospitalsstøj

Tripplex A/S har lanceret et nyt metalloft i absorptionsklasse A, som understøtter Bygningsreglementets skærpede krav til kortere efterklangstider
Tekst: 

Gode akustiske forhold i hospitalerne kan nedsætte stressniveauet blandt personalet samt medvirke til, at patienterne bliver hurtigere raske. Tripplex A/S, totalleverandør af akustiske loftsystemer og vægabsorbenter i Norden, har lanceret et nyt metalloft TRIM i modul 600 × 600 mm, som skal understøtte de skærpede krav til kortere efterklangstider, som findes i det seneste Bygningsreglement (via SBi anvisning 216). Loftsystemet lever både op til hospitalernes krav til hyppig rengøring, tilgængelighed, lang holdbarhed samt det store behov for højeffektiv lyddæmpning.

Det er en metalloftløsning, der i modsætning til øvrige metallofter kategoriseres som et absorptionsklasse A-loft (i henhold til EN ISO 11654). Dette betyder blandt andet, at det nye metalloft har samme akustiske egenskaber som et traditionelt mineraluldsloft med meget høj absorption i frekvensområdet 125-4.000 Hz. Dermed understøtter akustikloftet de nye krav i Bygningsreglementet om markant korte efterklangstider i bl.a. hospitalernes behandlings- og undersøgelsesrum.

- Problemet med metallofter har altid været, at de ikke har været gode nok rent akustisk. Markedet har derfor i gennem mange år efterspurgt et godt metalloft, der for alvor kan medvirke til at få styr på akustikken i hospitalerne. Med vores nye metalloft, kan vi pludselig tilbyde en akustisk løsning i absorptionsklasse A, siger salgsdirektør Kurt Jensen, Tripplex A/S.

Nem montage

Metalloftet er også patenteret på grund af sit unikke kantdesign. Trim-designet giver således mulighed for tilgængelighed i alle moduler uden brug af værktøj, og det er nemmere at montere, da det installeres i et T-skinnesystem.

- Med et T-skinnesystem kan tømreren opnå en væsentlig tidsbesparelse i forbindelse med loftmontagen – op til 25 pct. i forhold til de metalloftsystemer, vi kender i forvejen. Desuden vil det være muligt, at nedtage samtlige plader i systemet uden brug af værktøj, når der er behov for inspektion og vedligeholdelse. Det giver en bedre tilgængelighed og mindre skader på loftpladerne, dermed er der også penge at spare på driften, udtaler Kurt Jensen.