200.000 kWh sparet på el-regningen

Schneider Electric Danmark har i sin egen kontorbygning i Ballerup kørt et energispareprojekt, der har givet virksomheden store besparelser

Schneider Electrics lokaler i Ballerup er på i alt 13.175 kvm, fordelt på 11.307 kvm kontor og 1.868 kvm lager. I alt har 250 medarbejdere deres daglige gang i bygningerne, og det samlede el-forbrug har indtil nu været på omkring 1.100.000 kWh om året.

Men nu har et energispareprojekt med øget fokus på el-forbruget og intelligente løsninger gjort, at Schneider Electric Danmark mellem 200-250.000 kWh på el-regningen allerede i løbet af det første år sparer. Med en samlet investering på omkring 200.000 kroner og en kilowattimepris på omkring en krone giver det en tilbagebetalingstid på højst et år. Herefter kan den årlige besparelse føres direkte ind på bundlinjen.

To hovedsyndere

Målinger og efterfølgende analyser af forbruget udpegede især to syndere, hvor der skulle sættes ind:

  • Standby-forbruget til computerskærme, hæve/sænkeborde, printere, opladere m.m. der stod tændt hele tiden.
  • Ventilation, der kørte dag og nat, også i weekender.

- Schneider Electric er global specialist i energioptimering, så vi skal selvfølgelig tage vores egen medicin og gå foran med et eksempel som inspiration for andre virksomheder. Netop derfor har vi udregnet og bogført omkostningerne til vores eget energispareprojekt til reelle markedspriser, siger Jens Ellevang (foto), der er Energy Audit Manager hos Schneider Electric Danmark.

Grønne kontakter

- Det første problem løste vi ved at installere grønne kontakter, der slukker for alle de apparater, som ikke behøver være tændt uden for arbejdstid. Og ventilationen fik vi styr på ved at ændre i styringen, så den ikke kører om aftenen, natten og i weekenderne, forklarer Jens Ellevang og tilføjer, at målingerne også førte til, at et i første omgang mystisk strømspild blev opdaget og elimineret:

- Det viste sig, at termostaten til nogle tagrendevarmere var gået i stykker, så tagrendevarmerne var tændt døgnet rundt, året rundt. De skal jo kun forhindre, at tagrenderne fryser til om vinteren, så det var spild af energi en stor del af året, siger Jens Ellevang.