Ribe Domkirkeplads under forvandling

En stor ombygningen af den historiske plads rundt om Ribe Domkirke er sat i gang. Målet er at gøre pladsen til en naturlig og integreret del af byens og kirkens liv

Fredag den 14. oktober blev første spadestik taget til en stor ombygning af Ribe Domkirkeplads. Den kommende udformning af Domkirkepladsen i Ribe sker på baggrund af et projekt udarbejdet af tegnestuen Schønherr A/S. Det er et enkelt, markant og arkitektonisk overbevisende byrum, som blandt andet gennem materialevalget, genfortæller pladsens lange og betydningsfulde historie. Nyetableringen af Ribe Domkirkeplads sker i et partnerskab mellem Esbjerg Kommune og Realdania.

Ifølge kommunen selv virker den nuværende overgang mellem gaderne og pladsen meget brat og stedet mangler sammenhængskraft. Den håber kommunen at få genskabt med den nye plads, som har et mere harmonisk udtryk og som passer ind i omgivelserne. Det er ikke kun Domkirken, men hele byen og dens mange gæster som får glæde af den nye plads.

Realdania bidrager med ca. 29 mio. kr. og Esbjerg Kommune med ca. 11 mio. kr. til projektet. Projektets samlede økonomiske ramme er 40 mio. kr.